Πολιτική

Αύριο το πρωί στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών

Αύριο Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. αναμένεται να δοθούν στους δημοσιογράφους, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, δημάρχων και περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Οι εν λόγω δηλώσεις θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων, την ίδια ημέρα και ώρα 10.30 π.μ., ενώ να σημειωθεί πως είναι ανέλεγκτες, δηλαδή όπως ακριβώς κατατέθηκαν. Το πλήθος των σχετικών δηλώσεων είναι συνολικά 1.034.

Η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων (παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003 – στο εξής Ν.5026/2023).

Η Επιτροπή Ελέγχου σε σχετική ανακοίνωση ευχαριστεί «όλους τους υπόχρεους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποβολή των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς επίσης και το προσωπικό των υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, για την πολύτιμη συμβολή τους προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή δημοσίευση».

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Γ. Μπαλάφας: Είναι ένας ψευδεπίγραφος προϋπολογισμός (Video)

Απάντηση