Πολιτική

Πέθανε ο πρώην Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς

 Σε ηλικία  78 ετών  έφυγε ο πολιτικός Παναγιώτης Μελάς, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Παναγιώτης Μελάς γεννήθηκε στη Μάνη, μεγάλωσε στον Πειραιά και ήταν το έβδομο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, από πατέρα Ιερέα και μητέρα αγρότισσα.

Σπούδασε Ιατρική και αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή, πήρε την ειδικότητα του Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Μέλος της  ΕΡΕΝ από το 1964 και της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Ιατρών Πειραιά της Ν.Δ. από το 1974, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για δύο περιόδους. Το διάστημα 1983-1987 ήταν αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.  Τον Φεβρουάριο του 1994 εξελέγη αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από τον οποίο αποχώρησε όταν εισήλθε στη Βουλή. Από τον Οκτώβριο του 1996 ήταν αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Υγείας και Πρόνοιας και της Ο.Κ.Ε. Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ.

Στις 17 Νοεμβρίου του 1994 αντικατέστησε στη Βουλή, ως πρώτος επιλαχών στην Α΄ περιφέρεια Πειραιά, τον παραιτηθέντα βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ανδριανόπουλο.  Τον Οκτώβριο του 1996 έγινε αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Υγείας και Πρόνοιας και της Ο.Κ.Ε. Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ.

Εξελέγη βουλευτής της Α΄ Πειραιώς στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004 και του 2007.  Στις 7 Οκτωβρίου του 2010 αντικατέστησε στη Βουλή τον παραιτηθέντα του βουλευτικού αξιώματος Βασίλη Μιχαλολιάκο. Το 2012 ο Παναγιώτης Μελάς προσχώρησε στο κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μανιάτη πολιτικού.

 

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Μενδώνη για γλυπτά Παρθενώνα: Ζήτημα δημοκρατίας η παράνομη κατοχή τους

Απάντηση