Φ. Γεννηματά: Τέσσερις προτάσεις άμεσης προτεραιότητας για τα σχολεία

Τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, είχε η πρόεδρος του Κινήματος ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματά, με τη συμμετοχή της υπεύθυνης Παιδείας της Κ.Ο. Χαράς Κεφαλίδου και του γραμματέα του Τομέα Νίκου Τσούλια και με αντικείμενο τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ότι ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και με τις επιλογές της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες καθώς ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων με αλαζονεία και αυταρχισμό. «Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών», ανέφερε και διατύπωσε 4 προτάσεις:

– Είναι αναγκαίο μετά το Πάσχα ν’ ανοίξουν με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό στις τάξεις όλα τα σχολεία.

– Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).

– Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.

– Το κράτος δεν επιτρέπεται να μεταφέρει όλη την ευθύνη του στους πολίτες.

Πηγή: ertnews.gr

https://gillini.com/


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τους απόδημους ως ιθαγενείς», λέει ο Μάκης Βορίδης στον «Ε.Κ.»

Απάντηση

Recommended
Σαφείς αιχμές ότι τα «πάρτι» στην πλατεία Αγ. Γεωργίου της Κυψέλης και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: