Εύα Μοσχολιού: Μια ερμηνεύτρια με ζεστή και βαθιά αισθαντική φωνή

Όταν μιλάει η ψυχή,  τα πάντα οφείλουν να σιωπούν και τα τραγούδια να φτάνουν στον ακροατή ατόφια και δυνατά, όπως πρέπει. Η Εύα Μοσχολιού είναι μια πολύπλευρη ερμηνεύτρια, της οποίας η μεγαλύτερη δύναμη είναι η καθαρή φωνή της που μαγεύει και καθηλώνει από την πρώτη στιγμή, μια φωνή που φτάνει από την ψυχή της στον ακροατή με τον πιο άμεσο τρόπο. Μια τραγουδίστρια, που διακρίνεται για την καθαρή και μελωδική φωνή της και που μας ταξιδεύει με την ερμηνεία της.

Εύα αρχικά να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου

ΧΘ To όνομα σου σηματοδοτεί μια μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού πενταγράμμου. Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για την Βίκυ Μοσχολιού και ποια είναι η σχέση σου με εκείνην;

ΕΜ  Η Βίκυ Μοσχολιού ήταν αδελφή του πατέρα μου…θεία μου…Πολύ αληθινός και ενδιαφέρον άνθρωπος!!!!Αγαπούσε πολύ την οικογένειά της(το σόι της) και μας το έδειχνε κάθε στιγμή!!!Έμαθα πάρα πολλά από εκείνη σε ότι αφορά το τραγούδι και τον χώρο μας αλλά και για την ζωή γενικότερα. Ήταν η μεγαλύτερη δασκάλα που είχα ποτέ!!!

ΧΘ Από ποια ηλικία ξεκίνησες να συνειδητοποιείς ότι θέλεις να ασχοληθείς με το τραγούδι;

ΕΜ Από παιδί συνειδητοποίησα ότι το τραγούδι για μένα ήταν κάτι ξεχωριστό…κάτι γινόταν μέσα μου όταν άκουγα μουσική…..Από παιδί (5-6 χρονών) τραγουδούσα στην οικογένεια μου. Δεν θυμάμαι πότε τον εαυτό μου να μην τραγουδάω.

ΧΘ Ποια είναι η σχέση σου με τη μουσική;

ΕΜ Η σχέση μου με την μουσική είναι σχέση εξάρτησης. Χωρίς μουσική νιώθω άρρωστη. Δεν μπορώ να ζήσω!!!!Για αυτό και πήγα Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο…Για να είμαι ακόμα και στο σχολείο με μουσική.

διάβασε και αυτό  Η παρουσιάστρια Μαρία Σαατσάκη σε μια συνέντευξη στο Δημήτρη Μπιζιώτα αποκαλύπτεται

ΧΘ Δημιουργικά έχεις επηρεαστεί από κάποιους άλλους καλλιτέχνες;

ΕΜ Από μικρή άκουγα λαϊκή μουσική. Η γυναίκα που με επηρέασε όσο καμία ήταν η Χαρούλα Αλεξίου. Ξέρω όλα της τα τραγούδια και πάντα στο πρόγραμμα μου έχω τραγούδια της.

ΧΘ Από μουσική; Από ποιους καλλιτέχνες και ρεύματα;

ΕΜ Αγαπώ πάρα πολύ την παραδοσιακή μουσική (νησιώτικα ηπειρωτικα) και την έντεχνη σκηνή. Αλλά για να είμαι ειλικρινής έντεχνα τραγούδια δεν ακούω πολύ…Δεν με εκφράζουν τόσο….πολύ λίγα κομμάτια.

ΧΘ Ας μιλήσουμε για το νέο σου  Single  που είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Με αφορμή την συνεργασία σου με τους δημιουργούς. Πως είδες την συνεργασία αυτή; Τι σου άρεσε περισσότερο;

ΕΜ Κυκλοφορεί εδώ και 9 μήνες περίπου από την εταιρεία μου Real Music Greece ένα υπέροχο τραγούδι (ζεϊμπέκικο) με τον τίτλο “Οπλοφορούσες”σε στίχους του Θάνου Ντάγκα και μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη. Είναι ένα υπέροχο κομμάτι και εύχομαι ο κόσμος να το αγαπήσει όπως εγώ. Η συνεργασία μου με τους δημιουργούς ήταν υπέροχη. Τι να πει κανείς για τον Αλέκο Χρυσοβέργη!! -Ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας μοναδικός δημιουργός! Πάντα θα είναι στην καρδιά μου.

ΧΘ Υπάρχει κάτι που σε ευχαριστεί να κάνεις μέσα στη μέρα που να έχει σχέση με τη μουσική και να αφορά μόνο εσένα;

ΕΜ Ακούω κάθε μέρα μουσική και αυτόματα μου φτιάχνει η διάθεση!!!

ΧΘ Τι θα ήθελες να παραμείνει όπως έχει και τι θα

ήθελες να αλλάξει στο γύρω περιβάλλον σου το οποίο επηρεάζει την
καλλιτεχνική σου πορεία άμεσα;

διάβασε και αυτό  Survivor: Τα 12 ονόματα που βρίσκονται μια ανάσα πριν τον Άγιο Δομίνικο

ΕΜ Θα ήθελα να παραμείνει ο παραγωγός μου και πολύ φίλος μου Πέτρος Βασιλειάδης γιατί μαζί του νιώθω ασφάλεια και στοχεύουμε σε όμορφα πράγματα. Θα ήθελα να βρεθούν όμορφα τραγούδια στην πορεία μου γιατί μόνο έτσι θα μάθει ο κόσμος εμένα και την δουλειά μου!!! Το ρεπερτόριο του κάθε καλλιτέχνη σηματοδοτεί την καριέρα του.

ΧΘ Υπάρχουν κάποια πράγματα που αισθάνεσαι ότι δεν έχεις τολμήσει να κάνεις ή μέχρι τώρα δεν έκανες αλλά θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον;

ΕΜ Πολλά πράγματα θα ήθελα να κάνω στην πορεία μου ώστε να δείξω αυτό που είμαι. Είμαι πολύ συγκεκριμένη στα βήματα μου όποτε δεν έχω κάτι που με απασχολεί να τολμήσω ή όχι.

 

ΧΘ Μίλησε μας λίγο για τα μελλοντικά σου σχέδια..Τι νέο να περιμένουμε από εσένα;

ΕΜ  Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι αρκετά τραγούδια που ετοιμάζω και αρκετές εμφανίσεις σε όμορφους χώρους!!!Εύχομαι το μέλλον να είναι για όλους καλύτερο!!!!!

Επιμέλεια συνέντευξης : Χριστιάνα Θεοφάνους

 

 

 

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μετά από 3 χρόνια αναγκαστικής μη λειτουργίας , εγκλεισμού και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: