ΕπιχειρήσειςΚοινωνία

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Παράταση εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων επισημαίνει, με σημερινή του ανακοίνωση, ότι οι χειμερινές εκπτώσεις 2021 παρατείνονται με ΥΠ Απόφαση 25234/27-2-2021 (ΦΕΚ795 Β) μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μόνο για φέτος για τη στήριξη της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Πρακτικά αυτό σημαίνει και για τα Χανιά ότι μπορούν τα καταστήματα να συνεχίζουν τις εκπτώσεις, σε όσα είδη επιθυμούν, μέχρι και το τέλος του μήνα.

Επίσης, προαιρετικά μπορούν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Κυριακή 7-3-21 όμως ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων δεν το προτείνει καθώς, όπως αναφέρει, «δεν έχει αγοραστικό ενδιαφέρον».

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων υπενθυμίζει πως η Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων βρίσκεται σε επίπεδο επιτήρησης δηλαδή στο καλύτερο επίπεδο από τα 3 που υπάρχουν και αυτό πρακτικά σημαίνει τα παρακάτω:

Στο Επίπεδο Επιτήρησης:
  • Τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά.
  • Επιτρέπεται αυστηρά μόνο ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος.  Εξαιρούνται οι βοηθητικοί χώροι, οι αποθήκες, τα γραφεία και οι χώροι στάθμευσης.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.
  • Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών είναι 1,5 μέτρο στους χώρους του καταστήματος ο ένας από τον άλλον, ενώ στα ταμείο η απόσταση καθορίζεται στα 2 μέτρα μεταξύ τους.
  • Επιβάλλεται για όλους στην πρόσοψη η υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.
  • Το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.

Σε όλα τα επίπεδα, επιτρέπεται:

  • Η λειτουργία των επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά για επισκευή συσκευών, εξόφληση λογαριασμών και ανανέωση υπολοίπου.
  • Η λειτουργία των οπτικών/καταστημάτων βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού.
  • Η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης περουκών και ποστίς.
  • Η λειτουργία των περιπτέρων σε 24άωρη βάση.
διάβασε και αυτό  Τουρισμός: Χωρίς υποχρέωση τεστ κορονοϊού οι ξένοι επισκέπτες.

Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop) λειτουργούν παντού με τις γνωστές προϋποθέσεις. Στα επίπεδα αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου απαγορεύεται η πώληση των περισσότερων διαρκών προϊόντων. Το ωράριό τους διαμορφώνεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από τις 7:00 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ. (εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.). Το ίδιο ωράριο, 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ., ισχύει και για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής, όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.).

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας.

Η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας διατηρείται με εξαίρεση μόνο τους ρητά προβλεπόμενους τρόπους. Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για λόγους εργασίας και με τις προβλεπόμενες κάθε φορά βεβαιώσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σημειώνει ακόμη: «Θεωρούμε πως η παράταση των εκπτώσεων τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να δράσει τονωτικά για την αγορά καθότι οι τιμές στα τοπικά καταστήματα είναι πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο με την ποιότητα να παραμένει σταθερή και σε υψηλά επίπεδα. Καλούμε τους Χανιώτες καταναλωτές να προτιμήσουν και τον Μάρτιο τα τοπικά καταστήματα που τηρούν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα ασφαλείας και προσφέρουν ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για τις αγορές. Επίσης κάνουμε έκκληση στους πολίτες της πόλης μας να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά του covid-19 ώστε τα Χανιά μας να συνεχίσουν να παραμένουν ανοιχτά με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία. Η αξιολόγηση ανά περιοχή είναι μια μάχη που την κερδίσαμε σαν Σύλλογος με άλλους φορείς της πόλης μας με τις παρεμβάσεις μας, και η καλή επιδημιολογική εικόνα των Χανίων είναι μια μάχη που την έχουν κερδίσει όλοι οι πολίτες των Χανίων. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, προσέχουμε, κρατάμε τα Χανιά ανοιχτά, την κοινωνία όρθια».

Πηγή: hania.news

Facebook Comments Box

Απάντηση