ΚοινωνίαΠολιτικήΤεχνολογία

Eικονικό ταξίδι στα πιο σημαντικά μουσεία επιστημών του κόσμου

Τα μουσεία επιστημών είναι ένας ευχάριστος τρόπος εκμάθησης, ενώ παράλληλα ικανοποιούν την περιέργεια των ανθρώπων για τον κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Ωστόσο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καθιστούν δύσκολη μια επίσκεψη στους χώρους τους. Για αυτό τον λόγο μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, μας προσφέρουν τη δυνατότητα να περιηγηθούμε εικονικά στους χώρους και τις συλλογές τους.

Επιπλέον η πλατφόρμα Google Arts & Culture συνεργάστηκε με περισσότερα από 500 μουσεία και γκαλερί ανά την υφήλιο, σε μια σύμπραξη που περιλαμβάνει εικονικές περιηγήσεις στους χώρους των μουσείων, εικόνες υψηλής ανάλυσης από τη συλλογή τους, συνοδευόμενες από επεξηγηματικό κείμενο, καθώς και άλλες ψηφιακές πηγές.

Επιλέξαμε μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία επιστημών που προτείνουν εικονικές περιηγήσεις και φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά στον φυσικό και τεχνολογικό κόσμο.

  1. Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian, Ουάσιγκτον

Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ προσφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα εικονική περιήγηση. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή φυσικής ιστορίας στον κόσμο και παρόλο που τίποτα δε συγκρίνεται με την πραγματική εμπειρία της επίσκεψης, η εικονική ξενάγηση είναι μια καλή, εναλλακτική πρόταση υπό τις παρούσες συνθήκες.

Το αμερικανικό μουσείο φιλοξενεί πάνω από 145 εκατ. δείγματα που αφορούν το φυτικό και το ζωικό βασίλειο, αλλά και απολιθώματα, ορυκτά, πετρώματα και μετεωρίτες, καθώς και τεκμήρια του ανθρώπινου πολιτισμού. Επιπλέον, οι λάτρεις της επιστήμης μπορούν περιηγηθούν τόσο στις παλαιότερες όσο και στις νέες εκθέσεις του μουσείου.

2. NASA Langley Research Center, Βιρτζίνια

(NASA)

Το διάσημο ερευνητικό κέντρο Langley της NASA στη Βιρτζίνια, καθώς και το Κέντρο Έρευνας του Glenn, επίσης προτείνουν εικονικές περιηγήσεις στις εγκαταστάσεις τους όπου φιλοξενούνται μερικές από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές εφευρέσεις.

διάβασε και αυτό  Μέρκελ: Να κάνουμε την Ευρώπη πρωτοπόρα αγορά για μια φιλική προς το περιβάλλον ναυπηγική βιομηχανία

Το Διαστημικό Κέντρο στο Χιούστον έχει κυκλοφορήσει μια εφαρμογή με εικονικές περιηγήσεις, εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας, βίντεο και ηχητικές ιστορίες σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος.

  1. Μουσείο ιστορίας των επιστημών, Οξφόρδη

Ένα άλλο μουσείο παγκόσμιας κλάσης που προσφέρει εικονικές περιηγήσεις είναι το Μουσείο Ιστορίας Επιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν εκθέματα από τις πιο σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις στην ιστορία της επιστήμης.

  1. Μουσείο Γαλιλαίου, Φλωρεντία

Το Museo Galileo που βρίσκεται στην Φλωρεντία στην Ιταλία, στεγάζει μερικά από τα πιο σημαντικά επιστημονικά όργανα από την εποχή των Medici μέχρι τους πιο πρόσφατους χρόνους.

  1. Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής, Λονδίνο

Εάν σας συναρπάζει η ιστορία των υπολογιστών, μπορείτε να επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής που βρίσκεται στο Milton Keynes, βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Το μουσείο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή ιστορικών υπολογιστών στον κόσμο και μέσα από τα εκθέματα του αφηγείται την ιστορία της τεχνολογίας από τη δεκαετία του 1940 έως σήμερα.

6. Μουσείο Επιστημών, Βοστώνη

Ένα άλλο ενδιαφέρον μουσείο αφιερωμένο στην επιστήμη και την τεχνολογία που προσφέρει εικονικές περιηγήσεις, είναι το Μουσείο Επιστημών στη Βοστώνη. Το μουσείο έχει μακρά ιστορία ως ηγέτης στην παραγωγή ψηφιακών εκθέσεων, βίντεο και ηχητικών παρουσιάσεων, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το εικονικό τους υλικό είναι παγκόσμιας κλάσης.

7. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λονδίνο

Εάν σας ενδιαφέρει η φυσική ιστορία, μπορείτε να κάνετε μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα της Google Arts & Culture και περιλαμβάνει τρισδιάστατες και εικονικές επισκέψεις και συνομιλίες.

8. Μουσείο Φυσικών Επιστημών, Βρυξέλλες

διάβασε και αυτό  Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας – «Οι δικοί μας Μικροί Ήρωες»

Το Μουσείου Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή που περιλαμβάνει απολιθώματα, καρκινοειδή, έντομα, ψάρια και ορυκτά. Η εικονική περιήγηση μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας επίσης αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της ομάδας της Google.

  1. Ωκεανογραφικό Μουσείο, Στράλσουντ (Γερμανία)

Το Γερμανικό Ωκεανογραφικό Μουσείο που βρίσκεται στο Στράλσουντ της Γερμανίας, φιλοξενεί εκθέματα που αποκαλύπτουν τα θαύματα των ωκεανών. Πρόκειται για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εικονική περιήγηση η οποία περιλαμβάνει περίπου 300.000 εκθέματα, φωτογραφίες και βίντεο.

10. Λούβρο, Παρίσι

Louvre

Τέλος, το Λούβρο προτείνει μια σειρά εικονικών περιηγήσεων από τις σημαντικές συλλογές του. Το γαλλικό μουσείο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν πλέον μισό εκατομμύριο αντικείμενα από τη συλλογή του στο Διαδίκτυο.

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τη στρατηγική της έντασης με αιχμή το μεταναστευτικό συνεχίζει η Άγκυρα, με τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί αυτή τη φορά σκάφος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: