ΕΦΚΑ: Τι αλλάζει με τα έξοδα κηδείας (vid)

Τους τελευταίους μήνες ενεργοποιήθηκε από την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των παραστατικών που αφορούν στο κόστος τέλεσης κηδείας ή αποτέφρωσης.

Τα εν λόγω έξοδα είναι εφάπαξ ποσό που χορηγεί ο e-ΕΦΚΑ στον σύζυγο ή στο γραφείο που τέλεσε την κηδεία για άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένο ή συνταξιούχο θανόντα και καταβάλλονται εφόσον γινόταν κράτηση για εισφορές ασθένειας στον θανόντα και πληρούνται οι προϋποθέσεις κατά περίπτωση ανά εντασσόμενου στον e-ΕΦΚΑ Φορέα.

Με αυτό τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι (συγγενείς ή γραφεία τελετών) θα λαμβάνουν τα χρήματα που δαπάνησαν μέσα σε είκοσι περίπου ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Κατά τη διαδικασία οι αιτούντες πρέπει να καταχωρήσουν στην ειδική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ τα παραστατικά έξοδα για την τέλεση της κηδείας και στη συνέχεια να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνοντας στα ειδικά πεδία μόνο τον ΑΦΜ, τον IBAN και το ονοματεπώνυμό τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ του εκλιπόντος.

Η εν λόγω διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ ή της πλατφόρμας MyΚΕΠ live.

Πηγή: imerisia.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Σταϊκούρας – Στόχος να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2022 – Παράταση 6 μηνών στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Απάντηση

Recommended
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: