ΕλλάδαΠολιτική

Δημήτριος Νατσιός για την “ΝΙΚΗ” : Μας στηρίζουν Πνευματικοὶ πατέρες, μᾶς στηρίζουν Χριστιανοὶ Ὀρθόδοξοι!

Η “ΝΙΚΗ” ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πρόεδρος του Κινήματος είναι ο κ. Δημήτριος Νατσιός, δάσκαλος, πτυχιούχος θεολογίας και συγγραφέας.

Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη»
Το κόμμα «Νίκη» είναι ένα από τα 36 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς έλαβε το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο.

Το κόμμα ιδρύθηκε το 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πρόεδρο τον Δημήτρη Νατσιό.

Όπως περιγράφει, «συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό Λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες»

Ο μάχιμος Δάσκαλος τοῦ Κιλκίς και Πρόεδρος του Δημοκρατικοῦ Πατριωτικοῦ Κινήματος «Νίκη» κ. Δημήτριος Νατσιός παραχώρησε συνέντευξη στο Ρωμαΐκό οδοιπορικό και μεταξύ των άλλων ανέφερε:  H «Νίκη» προέρχεται από τα σπλάχνα τοῦ λαοῦ. Ὅπως ἔλεγε και ο Φώτης Κόντογλου, είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμηοσύνης. Πονεμένη Ρωμηοσύνη είναι οι Ἕλληνες της ἀξιοπρέπειας, της εντιμότητας, της εργατικότητας, του χιλιοτραγουδισμένου φιλότιμου, της άδολης φιλοπατρίας κα κυρίως της Πίστης στο Σωτήρα Χριστό. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την «Νίκη» από τα υπόλοιπα κόμματα. Γιατί τα στελέχη της  Νίκης… τα  ζουν και τα  βιώνουν.

Στην συνέχεια, ο κ. Νατσιός είπε εμφατικά, ἐξηγώντας για τον διχασμό που ὑπήρξε τα τρία τελευταία χρόνια στη χώρα μας από τον Covid-19. Απαντώ με την φράση τοῦ Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Είμαστε Θεόφιλοι γιατί μόνο ο Θεός αγαπάει την Ἑλλάδα». Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε η «Νίκη» να διχάσει τον λαό μας.  Καταδικάσαμε απερίφραστα τις αναστολές των υγειονομικῶν. Ἡ «Νίκη» συνέδραμε όσο μπορούσε τους ὑγειονομικούς που ήταν σε αναστολή, σεβόμενη και τους υγειονομικούς οι οποίοι έκαναν το  ἐμβόλιο και  πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον ἐμπερίστατο τότε ελληνικό λαό. Δεν διχάζουμε λοιπόν τους Ἕλληνες.

διάβασε και αυτό  Αμανατίδης κατά κυβέρνησης: «Ρέκβιεμ» των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ ο Προϋπολογισμός

Μας στηρίζουν Πνευματικοί πατέρες, μας στηρίζουν ἄνθρωποι Χριστιανοί  Ὀρθόδοξοι και αυτό είναι τιμή και καμάρι για εμᾶς γιατί κι εμείς ἀνήκουμε στο ποίμνιο της Ἐκκλησίας.

Ἀνεμίζουμε στη «Νίκη» μία σημαία, πρόσθεσε, ἡ ὁποία ἔχει δύο ὀνόματα. Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την Ἑλλάδα μας έχουν δύο ονόματα: «Παιδεία» και «παιδιά». Ἐννοώντας την Παιδεία που κατήντησε σήμερα παιδομάζωμα. Η έλλειψη νόμων, από τη μία, ή η ολιγωρία για την εφαρμογή των υπαρκτών νόμων και, από την άλλη, ο τραγικός εξοβελισμός του πολιτισμού μας από την Παιδεία, εγκαταλείπει ανοχύρωτη τη νέα γενιά, παροπλισμένη την οικογένεια, μετέωρο το σχολείο, αδύναμη και συκοφαντημένη την Εκκλησία – επιτρέποντας στους εκμεταλλευτές της ανθρώπινης ζωής να αλωνίζουν, κυριολεκτικά, τις ψυχές των παιδιών μας, μα και αναρίθμητων ενηλίκων, σαν θερισμένα στάχυα.

Πάντως, σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς γι’ αυτά κατεβήκαμε στον πολιτικό στίβο. Διότι πρόκειται για τον πνευματικό οπλισμό των παιδιών μας, που θα τα βοηθήσει να πορεύονται στη ζωή και την Ιστορία με το κεφάλι ψηλά κι όχι υποταγμένα στους εξουσιαστές της οικουμένης.

Ἕνας  ακόμη βασικός λόγος που ἐπιστρατεύτηκα στην  ευγενική και τίμια προσπάθεια της «Νίκης», συμπλήρωσε κλείνοντας ὁ Πρόεδρος κ. Νατσιός, είναι γιατί δεν μπορώ να ανέχομαι ως Δάσκαλος, που ορκίστηκα να υπηρετώ το  Σύνταγμα, το  οποίο έχει ως προμετωπίδα «Εἰς το όνομα της  Ἁγίας και  Ομοουσίου και  αδιαιρέτου Τριάδος», να συκοφαντούνται η Πίστη μας , η Πατρίδα μας και η Οικογένεια! Η «Νίκη» ἔχει ως στόχο, ως σημαία της να καθίσει πάλι στο βάθρο της η Παιδεία και ο ανθρωποποιός ρόλος της. Η Οικογένεια να ξαναγίνει η μεγάλη του Γένος μας σχολή.

διάβασε και αυτό  Μητσοτάκης: Θλίψη και οργή για τους θανάτους των ομογενών σε Μπουγάς και Σαρτάνα

 

Facebook Comments Box

Απάντηση