Η Κρήτη σε ρυθμό σεισμικού Πεντοζάλη επίκεντρο το Ηράκλειο

Όπως αναφέρει η σελίδα “Δια-SOS-τε τη Μεσαρά” στον ρυθμό των ρίχτερ χορεύει κυριολεκτικά η περιοχή ΝΝΔ των Μοιρών καθώς από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης (που σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός) έως και τις 4 περίπου το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν τουλάχιστον 30 σεισμοί οι περισσότεροι από τους οποίους έγιναν αισθητοί από τους κατοίκους που παραμένουν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα!

Όλοι σχεδόν που σημειώθηκαν από το Ανάκτορο Φαιστού μέχρι Καλούς Λιμένες είναι επίγειοι, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αισθητοί και να δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για νέο ρήγμα που δεν έχει καμιά σχέση με αυτό του Αρκαλοχωρίου…

Για τη σεισμική δραστηριότητα, ο δήμος Φαιστού αργά το βράδυ της Πέμπτης (18/5) εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε τα εξής:

Μετά από επικοινωνία με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής κι Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, ενημερωθήκαμε για τα εξής:

  • Ο σεισμός έγινε Νοτιοδυτικά της πόλης των Μοιρών, ήταν 5.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ κι εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.
  • Λόγω της έντονης και συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας που επικρατεί, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι που πιθανά έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους να ενημερώσουν άμεσα την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού στο τηλέφωνο 6932302043.
  • Τουλάχιστον για την σημερινή νύχτα επίσης κι έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες Αρχές, οι κάτοικοι που έχουν διαπιστώσει καταστροφές στα σπίτια τους παρακαλούνται να απομακρυνθούν από αυτά.

Τονίζεται ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, παραμένουν σε καθεστώς πλήρους επιφυλακής. Ο Δήμος Φαιστού και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία κι επαφή με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και παρακολουθούν από κοινού το φαινόμενο και την εξέλιξη του. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα ακολουθήσουν πρόσθετες οδηγίες.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Πυρκαγιά στο Κιλκίς: Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο δάσος Σκρα



Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
 Μία ημέρα προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: