Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση της 55χρονης παιδιάτρου Παρασκευής Καραγιάννη από τη Σκοτίνα Πιερίας, η τύχη της οποίας αγνοείτο από το Σάββατο ότανορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό της.

Η 55χρονη εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής νεκρή από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Ζλιάνα. Τα ορμητικά νερά του ρέματος της Ζλιάνας παρέσυραν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη παιδίατρος. Τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ εντόπισαν τη σορό της άτυχης γυναίκας περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο από το οποίο παρασύρθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών και οι δικοί της άνθρωποι την αναζητούσαν από το πρωί. Εικάζεται πως η γυναίκα προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητό της, ωστόσο δεν πρόλαβε, με συνέπεια να την παρασύρουν τα νερά.

Λίγο νωρίτερα, 1,5 χλμ. μακριά από το σημείο που βρέθηκε, είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητό της.

 

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν προκαλώντας πλημμύρες σε καλλιέργειες και κόβοντας στα δύο δρόμουςγέφυρες έπεσαν ενώ οικισμοί αποκλείστηκαν ή εκκενώθηκαν.

Στη Λαμία, αποφασίστηκε εκκένωση του χωριού Κόμμα, καθώς περισσότερα από 30 σπίτια πλημμύρισαν την ώρα που η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Έντονα προβλήματα και στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στη γέφυρα του Ευηνου στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αφού υπάρχει καθίζηση στο οδόστρωμά της.

Τα ορμητικά νερά του Ευήνου εξάλλου κατάφεραν να ρίξουν την σιδηροδρομική γέφυρα του Ευηνοχωρίου. Η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή δεν ήταν λειτουργική καθώς έχει μείνει από τότε που εκτελούσε δρομολόγια προς το Κρυονέρι.

διάβασε και αυτό  Αποκαλύπτονται οι σπάνιοι θησαυροί της κάβας του πρώην βασιλικού κτήματος

Στον απεγκλωβισμό τριών νεαρών ατόμων, από ρέμα στην περιοχή Λαγκαδίκια στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μεγάλες ζημιές άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία στις Σέρρες και συγκεκριμένα στην Πρώτη Σερρών και σε χωριά του Δήμου Αμφίπολης με πεσμένα δέντρα, κολώνες της ΔΕΗ σε στέγες σπιτιών και υπόστεγα ξηλωμένα να συνθέτουν το σκηνικό.