Άποψη

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο I Άννα Ζανιδάκη

Μια θεόρατη πύλη που ανοίγει και δεν ξέρουμε ποιος είναι μέσα και κυρίως δεν έχουμε ιδέα τι θα ζητήσει από μας .

Μικρά παιδιά ,που θέλοντας να περάσουν την ώρα τους , παίζοντας το αγαπημένο τους μεν παιχνίδι , αλλά αγνοώντας τους κινδύνους που ελοχεύουν ,μπαίνουν σ εκείνο το τούνελ ,που ούτε το φως δε διαφαίνεται ,καθώς το έρεβος και το σκοτάδι βασιλεύουν εκεί μέσα.

Άτομα που δήθεν θα τους φερθούν καλά για να αποκτήσουν οικειότητα και την εμπιστοσύνη τους ,παραμονεύουν για τα χειρότερα ,να συμβούν , να ζήσουν και να περάσουν ,σ αυτά τα αθώα τους χρόνια .

Καιρό τώρα , υπάρχει ενημερωτική σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , που συμβουλεύυν και αποτρέπουν τα παιδιά , να δίνουν στοιχεία ,πληροφορίες και κυρίως να καθιστούν τη βόλτα τους στο διαδίκτυο ,ασφαλή και όσο το δυνατόν στα πιο επιτρεπτά και ασφαλή μέρη ,σελίδες αυτού .

Οι γονείς δίπλα απ τα παιδιά τους , να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και μετά δε θα φοβόμαστε τίποτα ,αφού θα χει στοιχειοθετηθεί η σωστή θέληση του παιδιού , να εκμυστηρευτεί και να συζητήσει με το γονιό του ,ότι το περίεργο και δύσκολο , θα χει πέσει στην αντίληψή του .

Ασφαλές διαδίκτυο , με διάφορα βιντεάκια , ώστε να προσεγγίσουν την πιο μικρή δυνατή ηλικία , που θα χει πρόσβαση και να του δώσουν το έναυσμα και την προτροπή να μιλήσει , για να μην κινδυνεύουν ,όχι μόνο παιδιά , αλλά και ενήλικες , σ αυτό το γυάλινο κόσμο.

Τα πάντα ψεύτικα , τα πάντα εικονικά και όλα ένα πέπλο άγνοιας ,αδιαμφισβήτητης παραδοχής πως σιγά , μη συμβεί σε μένα .

Αλλά όταν συμβεί , να μη φοβηθεί και να της γίνει  να του γίνει η προτροπή ,προς ανάθεση του κάθε προβλήματος ,στην αντίστοιχη υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος , για να γίνουν οι ανάλογες διαδικασίες και ορθές κινήσεις του θύματος ,απέναντι στο θύτη , τον κοινό εγκληματία ψυχής και διαπόμπευσης αυτής .

διάβασε και αυτό  «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ο Κρης εποίει».

Το διαδίκτυο ναι ,είναι ένας ιστός ,με πολλαπλά οφέλη και πολλαπλούς συνδυασμούς ,αλλά η αράχνη , οι αράχνες ,μαύρες που ελοχεύουν και εισχωρούν εκεί ,είναι δυνατές και το αποδεικνύουν συνέχεια περίτρανα και ακάμματα ,πως μπορούν να κάνουν κακό ,αρκεί να το θέλουν ή να το στοχοποιήσουν απλά .

Τα παιδιά ,οι ενήλικες , δε φοβόμαστε και απλά απευθυνόμαστε στις αρμόδιες υπηρεσίες ,τοπικές ή ακόμα και σε Νομικά πρόσωπα…καθώς  Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ..ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Facebook Comments Box

Απάντηση