Μετά το Fuel Pass και το Power Pass έρχεται το….Food Pass. Τι είναι και ποιους θα αφορά;

Η εντεινόμενη ενεργειακή κρίση και η επίμονη ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα προβληματίζει όλο αυτό τον καιρό την κυβέρνηση. Για αυτό, μέσα από διάφορες οικονομικές ανάσες προσπαθεί να μειώνει τις επιπτώσεις της ακρίβειας στα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο πληθωρισμός δεν υπολογίζει τίποτα με αποτέλεσμα οι τιμές να ανεβαίνουν και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα. Και εκεί είναι το πιο βασικό πρόβλημα. Η έλλειψη τροφής μπορεί να δημιουργήσει μία άλλη σειρά από πολυποίκιλα προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, εάν οι καταναλωτές συνεχίζουν να μειώνουν την κατανάλωση προϊόντων, τότε αυτό θα έχει συνέπειες και στο σύνολο του εμπορικού κλάδου.

Αρχικά, η προσπάθεια έγινε με το Καλάθι της Νοικοκυράς, το οποίο παρά τις πρώτες αντιδράσεις, μέχρι στιγμής δεν τα πάει και άσχημα.

Όμως, επειδή ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, η κυβέρνηση επιστρατεύεται ένα άλλο εύρημα που ακούει στο όνομα Food Pass.

Επί της ουσίας, η εν λόγω επιδότηση θα προκύπτει από  ένα Voucher που θα εκδώσει η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά της χώρας. Σκοπός είναι να καλύψει το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Επιπρόσθετα, το ποσό της επιδότησης πιθανότατα θα φτάνει  τα 100 ευρώ και θα αφορά τα προϊόντα του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την χορήγηση του στα νοικοκυριά θα είναι:

το ύψος ετήσιου εισοδήματος

η οικογενειακή κατάσταση

Άμεση προτεραιότητα θα έχουν οικογένειες με παιδιά, ενώ ο αριθμός των παιδιών θα καθορίσει τις οποιεσδήποτε προσαυξήσεις της επιδότησης.

Οι τελικές αποφάσεις για το food pass θα ληφθούν αρχές του 2023.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Οργή προκαλεί ένα νέο περιστατικό βασανισμού ζώου με πολίτες να…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: