“Οι γυναικ΄ σην εξουσίαν” θεατρική παράσταση από Κ.Ο.Π.Α

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών, στις 13 Μαΐου 2023, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων “Αργοναύται Κομνηνοί” το έργο “Οι γυναικ΄ σην εξουσίαν” του Γιώργου Κωνσταντινίδη, σε σκηνοθεσία της Ελένης Γερασιμίδου. Η μουσική επένδυση έγινε από τον Μάνο Κασσανίδη , τα σκηνικά από τον Γιώργο Σονίδη και στον ήχο και φωτισμό ο Γιώργος Ζιώγαλας.
Λίγα λόγια για το έργο :
«Το θέμα γυναίκα και ίσα δικαιώματα , είναι πάντα επίκαιρο . Είναι φαίνεται στην ανθρώπινη φύση, όταν ένας μπορεί, να επιβάλλει την δύναμη ή την εξουσία του στους άλλους .
Στο χωριό οι άνδρες αποφάσισαν να μη δουλεύουν . Τα βάρη πέφτουν στις γυναίκες . Η σύγκρουση μόνο λύση του προβλήματος δεν θα φέρει. Οι γυναίκες αντιδρούν και καταφέρνουν να επαναφέρουν τους άνδρες στην τάξη. Μόνο με την λογική και την ίση αντιμετώπιση , όχι στα λόγια , αλλά στην πράξη , μπορεί κάτι να γίνει .» Γιώργος Κωνσταντινίδης Η παράσταση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου “Αργοναύται Κομνηνοί” στα πλαίσια του “Μήνα Θεάτρου Ελληνικού Λόγου” που διοργανώνεται για 4 η συνεχή χρονιά.

Παίξαν κατά σειρά εμφάνισης:
Παναγιώτης Μαυρόπουλος , Ελένη Ζουρνατζίδου , Μαρία Δημητριάδη ,
Χρήστος Αλεξανδρίδης , Μαίρη Καραθανάση , Χάρης Πανικίδης ,
Φάνης Μόσχος.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  ''Οι Δίκαιοι'' του Αλμπέρ Καμύ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Απάντηση

Recommended
Σε υπηρεσιακή κυβέρνηση θα οδηγεί η χώρα, καθώς όπως όλα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: