Μυστήριο τρένο έχει καταντήσει το Twitter με τους εκατομμύρια «επιβάτες» του να παρακολουθούν με αγωνία την κάθε εξέλιξη.

Κάτι οι ψεύτικοι λογαριασμοί διασήμων κάτι η άφθονη παραπληροφόρηση έχουν αρχίσει να προκαλούν πραγματικό σεισμό στο Twitter που έχει καταφέρει να βρίσκεται ιεραρχικά στην δεύτερη θέση ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης με επιρροή μετά το Facebook παγκοσμίως.

Αυτή την φορά την πόρτα του «Τιτιβίσματος», όπως θα το λέγαμε ελληνιστί, χτύπησε η κλιματική αλλαγή.

Έτσι, το Twitter έγινε  στόχος περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προκλητική λέξη «ClimateScam» (κλιματική απάτη), την οποία συναντά κανείς πρώτη – πρώτη όταν επιθυμεί να αναζητήσει πληροφορίες για το κλίμα.

Εκείνο που παρατηρείται είναι πως η παραπληροφόρηση σχετικά με το περιβάλλον είναι μεγάλη και διάχυτη παρόλες τις εγγυήσεις πως καθίστανται λιγότερο ορατές ο ψευδείς πληροφορίες.

Σε αυτό το σημείο, ο προβληματισμός γύρω από τον πολλαπλασιασμό των παραπλανητικών αναρτήσεων είναι μεγάλος, καθώς τόσο το Twitter, όσο και τα λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν πράγματι πολύ κόσμο και στην προκείμενη περίπτωση δημιουργούν πολώσεις σε μια εποχή που η Κλιματική Αλλαγή βρίσκεται στις Νο1 προτεραιότητες της Παγκόσμιας Ατζέντας και προωθείται με όποιο κόστος σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα το Twitter δεχόταν τριγμούς από το Twitter Blue, ιδέα του Μάσκ, την οποία ανέστειλε την προηγούμενη Παρασκευή, κι αυτό επειδή πολύ σύντομα διαπιστώθηκε πως πολλοί χρήστες  μπήκαν στην διαδικασία να διαθέσουν 8 δολάρια όχι για να έχουν το μπλε σήμα οι προσωπικοί τους λογαριασμοί αλλά οι FAKE λογαριασμοί που δημιουργούσαν εξ ονόματος τρίτων για να δημοσιεύουν ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις.

Facebook Comments Box

Απάντηση