Αισθητική - MόδαΑττικήΕλλάδα

Αλλάζει «πρόσοψη» η Αθήνα. Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα;

Η Αττική αναβαθμίζεται ως διεθνής τουριστικός προορισμός και η Αθήνα ως η πρωτεύουσα της Ελλάδας βάζει κυριολεκτικά τα δυνατά της για να γίνει ακόμα καλύτερη, αφού έχει τις δυνατότητες να το καταφέρει.

Η φθορά του χρόνου έχει επηρεάσει αρκετά σημεία της πόλης και αυτό αποτυπώνεται από την χρώμα πολλών κτιρίων αλλά και τις υλικές ζημιές.

Πάνω στην χρονική στιγμή  που η Αθήνα έχει ανάγκη από μια καλή αναδόμηση, έρχεται το πρόγραμμα «Πρόσοψη» που στόχο έχει μέσα από την αποκατάσταση των φθορών τω προσόψεων των κτιρίων να ικανοποιεί την αισθητική τόσο των κατοίκων τη Αθήνας όσο και των τουριστών που την επιλέγουν ως τόπο επίσκεψης και  διαμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δήμο της Αθήνας, μέχρι στιγμής έχει απορροφηθεί το 100% του αρχικού προϋπολογισμού με τις υποβληθείσες αιτήσεις να φθάνουν τις 500,κάτι που σημαίνει πως οι κάτοικοι συνεχίζουν να οραματίζονται μια όμορφη πόλη με ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

Πέρα από την μεγάλη ζήτηση που έχει, το πρόγραμμα δεν αντιμετωπίζει κάποιο κώλυμα ως προς την ροή και την εφαρμογή του, αφού σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  θα προχωρήσουν κανονικά σε εργασίες αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλα τα ιδιωτικά κτήρια εντός του Δήμου Αθηναίων, δηλαδή μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες και διατηρητέα. Προβλέπει μέγιστο ποσό επιδότησης ύψους 6.000 ευρώ ανά κτήριο, ενώ ειδικά για τα διατηρητέα η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως και τις 7.200 ευρώ ανά κτίριο.

Εάν κάποιος επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση μπορεί ακόμα και τώρα, αφού το χρονικό περιθώριο των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί όταν θα έχουν εξαντληθεί και οι διατιθέμενοι πόροι.

διάβασε και αυτό  Εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Αθηναίων από την Περιφέρεια Αττικής

Το μόνο για το οποίο δεσμεύονται να κάνουν οι ιδιοκτήτες των κτηρίων είναι να απομακρύνουν ατομικές κεραίες, καθώς και παράνομες διαφημιστικές και επαγγελματικές πινακίδες.

Η προτεραιότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών πρέπει να είναι η βελτίωση της αισθητικής εικόνας των πόλεων που, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της όξυνσης της περιβαλλοντικής ρύπανσης έχουν υποστεί μεγάλη διάβρωση.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: