Πολιτισμός

Το μουσείο στο Λούβρο ανοίγει δωρεάν για ψηφιακούς επισκέπτες (Βίντεο)

Με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη, το μουσείο στο Λούβρο παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες. Το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως λάνσαρε μία διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία παρουσιάζει τα σπάνια έργα της συλλογής του και καλεί τους φιλότεχνους, όπως και εκείνους που το ενδιαφέρον τους για την τέχνη αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να απολαύσουν τα εκθέματα όπου και αν βρίσκονται.

Ψηφιακά είναι πλέον διαθέσιμη ολόκληρη η συλλογή έργων του μουσείου του Λούβρου με τις επισκέψεις να είναι δωρεάν για τους χρήστες. Οι ψηφιακές επισκέψεις μπορούν να περιηγηθούν στα έργα του μουσείου μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη που τους μεταφέρει από αίθουσα σε αίθουσα.

Η ανακοίνωση του προέδρου του Λούβρου, αναφέρει:
«Το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς. Για πρώτη φορά έχουν όλοι δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών, από υπολογιστή ή smartphone, είτε πρόκειται για έργα που εκτίθενται στο μουσείο, είτε για δάνεια, ακόμη και έργα που βρίσκονται στις αποθήκες. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά!».

Πηγή: politispress.gr


Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Ζωή Λιαντράκη - Έχασα τις λέξεις

Απάντηση