Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη – Η αιχμηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόσκληση προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ όπου καλεί την Υπουργό Πολιτισμού “να απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός”.
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη προκαλώντας λίγο αργότερα μια αιχμηρή ανακοίνωση από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κα Μενδώνη στην επιστολή της αναφέρει ότι «παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά με τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο».
Στο πλαίσιο αυτό, η Υπουργός προσκαλεί τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο «και να σας ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».
Παράλληλα, την καλεί σε ανακοίνωσή του να απαντήσει στο εξής απλό όπως χαρακτηρίζεται ερώτημα:

«Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο “Αναφορά Δωρεάς” ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: “Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)”».

Το logo του ΣΥΡΙΖΑ - Sputnik Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ

Αξιωματική Αντιπολίτευση

Στο ενδεχόμενο που ισχύει αυτή η σύμβαση η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η κα Μενδώνη «είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη». Αν πάλι δεν ισχύει «είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε».
Πηγή: sputniknews.grFacebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Βραβεία Ίρις 2020: Οκτώ ελληνικά "Όσκαρ" για την Ευτυχία.Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Για δύο πρωτοποριακές φορετές συσκευές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: