Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τον “καθαρό” δακτύλιο (video)

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 14:00 στο Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με τον δακτύλιο αλλά και τους κανόνες με βάση τους οποίους θα λειτουργήσει. Μετά το πέρας της αναμένονται ανακοινώσεις.

Ο δακτύλιος επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα επιστρέψει, εάν θα έχουμε μονά-ζυγά αρχικά και μετά θα εξελιχθεί. Το σίγουρο είναι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι στο απυρόβλητο. Θα κυκλοφορούν οι ιδιοκτήτες τους καθημερινά μέσα στο δακτύλιο. “Ο μόνος τύπος αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται θα είναι τα ηλεκτρικά, για αυτό θα το ονομάσουμε «καθαρός δακτύλιος» είχε δηλώσει ο υπουργός υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός εξάλλου είχε διευκρινίσει πως θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εξαιρούνται μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως αρχικά ήταν γνωστό.

Οι ρίποι στην Αττική έχουν εκτιναχτεί, όπως είπε χαρακτηριστικά και χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Η πόλη δεν αντέχει τόσο μεγάλο αριθμό οχημάτων και δει παλαιών.

Τα μη καταλυτικά αυτοκίνητα, τα οποία είναι άνω των τριάντα ετών, όπως επισημαίνει στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Συνδέσεις ο συντάκτης αυτοκινήτου Γιώργος Ανδρής είναι περισσότερα (580.000) από εκείνα που πληρούν την τελευταία οδηγία ρίπων τη “Euro 6”, που είναι αυτοκίνητα πενταετίας (531.000).

Για τα υβριδικά αυτοκίνητα θα αποφασιστεί σήμερα το κατά πόσο θα ανήκουν στις εξαιρέσεις και θα μπαίνουν στο δακτύλιο, καθώς και αυτά έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πεντακόσιες χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα για να πάρουν ένα καθαρό υβριδικό αυτοκίνητο και αναμένουν ότι θα είναι στις εξαιρέσεις.

Πηγή: ΕΡΤΡ

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  H 20χρονη Μαρία βόσκει μόνη της 100 γιδοπρόβατα στην ΕύβοιαΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποφάσισε μετά την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: