ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πέμπτη 31 Αυγούστου η προθεσμία για κατάθεση συνδυασμών και υποψηφιοτήτων συμβούλων

Μετράμε αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. οι συνδυασμοί που επιθυμούν να μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.   Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πύλη δήλωσης υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία αναμένεται να κλείσει στις 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 23:59. όπως αναφέρει η εγκύκλιος ως  εκείνη την ώρα, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η οριστική υποβολή των συνδυασμών και η επικύρωση των υποψηφιοτήτων στην Ηλεκτρονική Πύλη Υποψηφιοτήτων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Δικαίωμα πρόσβασης και χρήσης της ηλεκτρονικής πύλης παρέχεται σε:

  1. όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιους δημάρχους/περιφερειάρχες για την υποβολή υποψηφιοτήτων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
  2. όλους του υποψηφίους για την επικύρωση της υποψηφιότητάς τους.
  3. όλους τους αρμόδιους Προέδρους Πρωτοδικών και τους εξουσιοδοτημένους χρήστες των Πρωτοδικείων για τον έλεγχο υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των συνδυασμών.
  4. ένα διαχειριστή ανά συνδυασμό, που μπορεί να υποδεικνύεται από τον επικεφαλής του συνδυασμού, με δικαίωμα καταχώρισης υποψηφίων αλλά όχι τελικής υποβολής του συνδυασμού.
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη υποβολής υποψηφιοτήτων

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εώς 23 Αυγούστου 2023  οι υποβληθέντες συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές ανέρχονται στους 947, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στους 24.216 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων στους 22.951.

 

 

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Ο Ιατρός Ποιητής Αναισθησιολόγος Βασίλης Φλαμπουράρης μαζί με Δημήτρη Κάρναβο

Απάντηση

%d