Πολιτική

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περιγράφει την επίθεση στην Οδησσό όταν ρωσικός πύραυλος χτύπησε στην Οδησσό, κοντά στην ελληνική αποστολή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μεγάλη αναστάτωση πριν την μυστική συνάντηση Μητσοτάκη-Ζελένσκι

«Ακούσαμε ξαφνικά τις σειρήνες να ηχούν, ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε πυραυλικό χτύπημα για το οποίο ακολούθησαν αντίμετρα, δυστυχώς υπάρχουν τρεις νεκροί», είπε. «Σύμφωνα με πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά σημειώθηκε ρίψη βαλλιστικού πυραύλου από τους Ρώσους… Από ουκρανικής πλευράς εκτοξεύθηκαν αντίμετρα…»Η δημοσιογράφος περιέγραψε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία, για να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. .

Οπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ Γεωργία Σκιτζή τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε 150 μέτρα από το σημείο που διήλθε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι στην Οδησσό.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βουκουρέστι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό που είχε ανακοινωθεί- σήμερα το πρωί επρόκειτο να μεταβεί στο Βουκουρέστι για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το Βουκουρέστι βρίσκεται σχεδόν στο μέσον της απόστασης μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Οδησσού. Οπότε, σε μια περίοδο που το Κίεβο ζητά να συνεχιστεί η διεθνής στήριξη και ο εφοδιασμός του ουκρανικού στρατού με όπλα, δεν είναι καθόλου απίθανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «λοξοδρόμησε» ελαφρώς και να προσγειώθηκε στην Οδησσό για ένα τετ-α-τετ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οπως είχε παλαιότερα ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης, η Ελλάδα απέχει μόλις 1.000 χιλιόμετρα από την Οδησσό της Ουκρανίας και το Βουκουρέστι (σε ευθεία γραμμή) είναι σχεδόν στο ήμισυ της απόστασης από το βορειότερο άκρο της Ελλάδας μέχρι την Οδησσό της Ουκρανίας, μιας πόλης με μακρά ελληνική παράδοση όπου  ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

διάβασε και αυτό  Γιάννης Μπαλάφας: Στα όρια της απώλειας του ελέγχου η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Ουκρανία και συγκεκριμένα την Οδησσό όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για λόγους ασφαλείας το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένο κάτω από άκρα μυστικότητα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού η πόλη έγινε στόχος ρωσικής επίθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανία, Γεωργία Σκιτζή, την ώρα της συνάντησης των δύο ανδρών ακούγονταν σειρήνες. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πάντως ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία.

Το τετ-α-τετ Μητσοτάκη Ζελένσκι διήρκησε 15 λεπτά περισσότερο του προγραμματισμένου, δηλαδή 45 λεπτά.

Η συνάντηση έγινε στο λιμάνι της Οδησσού. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Ουκρανία λίγο πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το ταξίδι – αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία έγινε λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 2 ετών από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η επίσκεψη στόχο έχει να καταδειχθεί η στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο, κατόπιν της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός.

Facebook Comments Box

Απάντηση