Πολιτική

Πέτρος Κόκκαλης Πάμε με τον “Κόσμο” να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους να συμμετέχουν στις λύσεις

Ο Πέτρος Κόκκαλης, στην παρουσίαση του κόμματος “ΚΟΣΜΟΣ”  πριν μέρες έκανε λόγο για την δημιουργία ενός φορέα που στοχεύει σε μια πολιτική που “δεν θα οδηγεί από την μια κρίση στην άλλη”.

“Ξεκινάμε μια πορεία προς τις ευρωεκλογές, ώστε να έχουμε στην χώρα μας ένα φορέα – μέλους της μεγάλης πράσινης ευρωπαϊκής οικογένειας” που, όπως είπε, λείπει από την Ελλάδα.

“Είμαστε αντιμέτωποι με απειλές που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η παρούσα πολιτική κατάσταση. Πλέον βλέπουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε όλους τους τομείς. Δεν μπορούμε με εργαλεία του παρελθόντος να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση του παρόντος” ανέφερε τονίζοντας πως οι λύσεις δεν μπορούν να έρχονται από πάνω προς τα κάτω.

“Ερχόμαστε με την απόλυτη προσήλωση της επιστημονικής πραγματικότητας και μια αγάπη για την ισότητα και την δημοκρατία, αξίες που εκπροσωπούνται σε όλη την Ευρώπη να έρθουν και στη Ελλάδα”, ανέφερε σχετικά με την φυσιογνωμία του νέου κόμματος.

“Καλούμε τον κόσμο του πράσινου στην Ελλάδα, τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στα χωράφια, στις επιχειρήσεις, τους νέους, να βρούμε μια φωνή και να είμαστε μοχλός πίεσης για να σταματήσουμε να βαδίζουμε σαν υπνοβάτες σε ένα δρόμο που ξέρουμε που οδηγεί.

διάβασε και αυτό  Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο προβλέπει πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Πριν λίγες ημέρες το κόμμα «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη, προχώρησε στην ανάδειξη προσωρινών οργάνων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, εκτός από τον ευρωβουλευτή, είναι και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής,

Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος τον Οκτώβριο είχε κατέβει υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, θα είναι και συντονιστής οργανωτικού.

Στο πολιτικό συμβούλιο μετέχει και ο συνταγματολόγος, Ξενοφών Κοντιάδης ενώ είναι και συντονιστής του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Για πρώτη φορά συνεδρίασε η ολομέλεια του νεοσύστατου πολιτικού φορέα ΚΟΣΜΟΣ.

Με ομόφωνη απόφαση, εκλέχθηκαν τα ακόλουθα 30 μέλη στο Πολιτικό Συμβούλιο, πέραν του Πέτρου Κόκκαλη που μετέχει αριστίνδην ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής:

Λίζα Αβραμίδου
Μαρία Αλεξίου
Ντίνα Βαρδαραμάτου
Μαρία Βασιλάκου
Νατάσα Βασιλείου
Παύλος Γεωργιάδης
Βασιλική Γιατσίδου
Φίλιππος Γκανούλης
Αργύρης Γκινούδης
Πάνος Γρέδης
Δημήτρης Δερματάς
Νώντας Ευεργέτης
Χριστίνα Ευθυμιάτου
Μαριλένα Ηλιού
Γιώργος Ιωακειμίδης
Λευτέρης Ιωαννίδης
Ξενοφών Κοντιάδης
Άννα Λιανοπούλου
Δημήτρης Λιόλιος
Αλέξανδρος Λουιζίδης
Σωτήρης Λυμπερόπουλος
Ζωή Νιομανάκη
Λευτέρης Παπαγιαννάκης
Ηλίας Παπαθεοδώρου
Νίκος Ράπτης
Όλγα Στεφανή
Αθανάσιος Τσακρής
Ιωάννης Τσολάκης
Μαρία Φερεντίνου
Μαρία Φραγκίσκου

Στο τέλος της Ολομέλειας το Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά και εξέλεξε:

Τον Πέτρο Κόκκαλη στο ρόλο του Γραμματέα, ο οποίος θα προεδρεύει της Γραμματείας στην οποία επίσης εξελέγησαν από το Πολιτικό Συμβούλιο οι:

Μαρία Βασιλάκου
Χριστίνα Ευθυμιάτου
Μαριλένα Ηλιού
Γιώργος Ιωακειμίδης
Λευτέρης Ιωαννίδης
Λευτέρης Παπαγιαννάκης

Μετά την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας ορίστηκαν:

Ο Ξενοφών Κοντιάδης Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού,
Ο Γιώργος Ιωακειμίδης Συντονιστής Οργανωτικού,
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου Εκπρόσωπος Τύπου,
Η Ντίνα Βαρδαμαράτου Διευθύντρια του κόμματος,
Οι Ντίνος Μαχαίρας, Όλγα Στεφανή και Παναγιώτης Φωτόπουλος μέλη της Επιτροπής Μητρώου.

διάβασε και αυτό  Ελληνική Λύση ΝΙΚΗ Πλεύση Ελευθερίας με εσωτερικές αναταραχές Ψηφοδελτίων πριν την κάλπη

Όπως εξηγούν τα στελέχη του κόμματος, ο «Κόσμος» παίρνει μορφή.

«Κάθε μέρα αθροίζει νέες δυνάμεις και διαμορφώνει μία διακριτή, ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για την Ελλάδα σε ένα νέο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο, αλλά και ένα περιβάλλον που έχει αλλάξει ριζικά και απαιτεί πιεστικά τη δική μας δράση.

Σκοπός μας είναι να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, αλλά και όσα έχουμε μπροστά μας με τρόπο υπεύθυνο, ικανό και αποτελεσματικό, με μόνο γνώμονα την κοινωνική ευημερία και το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΚΟΣΜΟΣ κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό, δημοκράτη πολίτη για συμπόρευση σε αυτό τον αγώνα και συνδιαμόρφωση των λύσεων για ένα βιώσιμο αύριο», καταλήγουν.

Facebook Comments Box

Απάντηση