Πολιτική

Ενοποίηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ίσως κοινό ψηφοδέλτιο σε Ευρωεκλογές

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες σε μείζονος σημασίας θέματα, όπως οι υποκλοπές και η τραγωδία στα Τέμπη, και η δήλωση προαναγγελθείσας αποχώρησης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προμηνύουν ότι οι δύο πρόεδροι θα πραγματοποιήσουν μία «πρόβα» κοινής καθόδου των κομμάτων τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Άλλωστε στην χθεσινή 75λεπτη συνάντηση που είχαν χθες στη Βουλή οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο συμφώνησαν να υπάρξει “συνεννόηση” για από κοινού δράση αλλά ο Σ.Κασσελάκης έριξε μία ατάκα αποκαλυπτική των διαθέσεών τους.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Κασσελάκης σχολίασε πάλι τον… καναπέ, λέγοντας:

«Ο καναπές σου είναι πιο άνετος από του Μητσοτάκη», με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να απαντάει όλο νόημα: «Επειδή είναι πράσινος».

Όλοι ξέρουν πως οι πολιτικοί αρέσκονται να αποκαλύπτουν τα σχέδια τους διαμέσου γρίφων και έξυπνων λεκτικών «ακροβατισμών».

Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη συνάντηση, τα γραφεία τους διένειμαν την ίδια ακριβώς “άτυπη ενημέρωση” στους δημοσιογράφους.

Ποτέ δεν έχει γίνει ξανά κάτι τέτοιο στην πολιτική ιστορία της χώρας.

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Είναι κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι, να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναινέσεως» είπε ο Ν.Ανδρουλάκης στον Σ.Κασσελάκη και εκείνος απάντησε:

«Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών».

Ο Ν.Ανδρουλάκης μάλιστα πήρε την «πάσα» από τον Σ.Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Από πέρυσι, όταν ξεκίνησε η περιπέτεια προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε με θεσμικό τρόπο. Θα καταφέρουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι του παρακράτους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Δεν πέρασαν ούτε τρεις ώρες από το τέλος της συνάντησης και εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Ε.Τσακαλώτος για να ανακοινώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η προσκείμενη στην «Ομπρέλα» εφημερίδα «Εποχή»

διάβασε και αυτό  Αλέξης Τσίπρας: Με κουίζ και σπόντες η ομιλία του από Γιάννενα

«Όταν κατέβηκα υποψήφιος πρόεδρος, είπα πως είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω να φέρω πίσω την υπερηφάνεια των ανθρώπων της Αριστεράς για τις ιδέες τους αγώνες τις προτάσεις. Λυπάμαι που θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αυτή η περηφάνια σ΄αυτό το κόμμα»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει «τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν το έχω ξανασυναντήσει όσο είμαι στην Αριστερά».

Με λίγα λόγια τα κύρια σημεία των χθεσινών πολιτικών συμβάντων είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για το πείραμα της ενοποίησης και της διεκδίκησης του κεντρώου χώρου και η αριστερή λεγόμενη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να αποχωρήσει κάτι που τελικά όπως φαίνεται το θέλει και το επιθυμεί και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την αριστερή πτέρυγα όχι απλά «βαρίδιο» του παρελθόντος αλλά κυρίως «βαρίδιο» του μέλλοντος και οι κινήσεις του δείχνουν ότι θέλει να τελειώνει μαζί της εδώ και τώρα.

Μάλιστα κάποιος θα μπορούσε να πει, ότι ο Ε.Τσακαλώτος και οι υπόλοιποι του «παλαιού» ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν και ο Ν.Ανδρουλάκης έρχεται…

Facebook Comments Box

Απάντηση