Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης Ευρωεκλογές 6-9 Ιουνίου 2024 με σταυρό και Περιφέρειες

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγή στον τρόπο εκλογής των ευρωεκλογών στις επερχόμενες εκλογές το καλοκαίρι του 2024.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο πρωθυπουργός έχει στη διάθεση του σειρά εισηγήσεων, οι οποίες επιμένουν ότι ο σταυρός ως βασικός τρόπος επιλογής των ευρωβουλευτών θα πρέπει να αλλάξει στις εκλογές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να έχει συμφωνήσει τουλάχιστον επί της αρχής.

Ευρωεκλογές 2019: Τα αποτελέσματα στις 28 χώρες της ΕΕ | HuffPost Greece ΔΙΕΘΝΕΣ Πότε είναι οι ευρωεκλογές το 2024 - Ημερομηνία • Armyvoice.gr

Με βάση αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κρατήσει τον σταυρό, όχι όμως στη λογική των ευρωεκλογών του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να κρατήσει την σταυροδοσία, όμως με μία σημαντική διαφορά:

Η χώρα δεν θα ισοδυναμεί με μία εκλογική περιφέρεια στο σύνολό της, αλλά θα «κοπεί» σε 5-7 μικρότερες περιφέρειες.

Αυτή η αλλαγή δείχνει, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα ήδη έχει αρχίσει η σχετική ονοματολογία για τους υποψήφιους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές.

Η «παρέλαση» ονομάτων είναι μεγάλη και θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όσο θα πλησιάζουν οι κάλπες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός, όπως και το 2019, δεν θα θελήσει να υποκύψει στον «πειρασμό» των διασημοτήτων. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, όμως κάποια στελέχη φαίνεται να έχουν λάβει το «πράσινο φως». Ένας από αυτούς είναι ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Οι λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις ευρωεκλογές θα οριστικοποιηθούν αμέσως μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων και ο στόχος είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση του «γαλάζιου» μηχανισμού, προκειμένου η ΝΔ να καταλάβει όχι μόνο την πρώτη θέση αλλά και με σημαντική διαφορά.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: