ΑΛΛΑ

«Αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω…» – Συγκλονίζει η μάνα που έχασε τα τρία παιδιά της

«Αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω…» – Συγκλονίζει η μάνα που έχασε τα τρία παιδιά της

Στο πένθος είναι βυθισμένη όλη η Πάτρα με την είδηση του θανάτου ενός κοριτσιού μόλις 9 ετών. Υπενθυμίζεται, πως η μικρή Τζωρτζίνα ήταν η τρίτη κόρη της οικογένειας που πέθανε μέσα σε 3 χρόνια…

  • Η ιατροδικαστική έκθεση έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης και έδειξε πως ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα προήλθε από ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, τα αίτια που προκάλεσαν την καρδιακή ανακοπή δεν μπορούν να διευκρινιστούν. Έτσι αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

To δράμα της οικογένειας που έχασε και τα τρία παιδιά της, μέσα σε τρία χρόνια, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Οπως γράφει η εφημερίδα , η μητέρα των κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγγου, αναφέρει ότι η Μαλένα “έφυγε” από τη ζωή το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια, σε ηλικία μόλις 3,5 ετών

-Αντέχεις Ρούλα;
«Φυσικά και αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω… Το μετά αβέβαιο…».

-Ο Μάνος;
«Βράχος και αυτός μέχρι την τελετή…».

-Και μετά βράχοι και οι δυο σας. Γιατί κάποιος πρέπει να πηγαίνει στα κορίτσια, να τους μιλάει. Να ανάβει το καντήλι….
«Σωστά…».

Κάπως έτσι ήταν ο διάλογος με την τραγική μάνα, του δημοσιογράφου της εφημερίδας . Με την Ρούλα Πισπιρίγγου. Τη γυναίκα που έχασε 3 κορίτσια σε 3 χρόνια. Στο πλευρό της ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, οι γονείς τους, η Λεύκω, η νονά της μικρής Τζωρτζίνας, τα αδέλφια τους και όλη η Πάτρα.

Το δράμα της οικογένειας ξεκίνησε όταν πριν από τρία χρόνια, η Μαλένα, μόλις 3,5 ετών έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια.

διάβασε και αυτό  9 Ιουλίου 2020: Τα γεγονότα σαν σήμερα

Το 2020 η Ίριδα, βρέφος 6 μηνών, πέθανε από μια σπάνια νόσο φλεβοκόμβου εκ γενετής. Η νόσος του φλεβοκόμβου περιλαμβάνει διάφορες παθολογικές καταστάσεις που αφορούν τη δημιουργία του ηλεκτρικού ρεύματος (των διαδοχικών εκπολώσεων- επαναπολώσεων) στον φλεβόκομβο και την εξάπλωση του στους κόλπους της καρδιάς.

Για να συσταλεί και να εκτοξεύσει το αίμα ο καρδιακός μυς, πρέπει να διεγερθεί από ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα, η καρδιά το παράγει μόνη της, στον φλεβόκομβο (ειδικά κύτταρα που εκπολώνονται- επαναπολώνονται αυτόματα) που βρίσκεται στον δεξιό κόλπο. Η περίπτωση θανάτου από αυτή τη νόσο είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η οικογένεια ζήτησε να γίνουν καταθέσεις υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο “Φλόγα” και στην εκκλησία θα υπάρχει κουτί του Συλλόγου, ώστε να ρίχνει ο καθένας ό,τι επιθυμεί.

Έχει αποφασιστεί η αποστολή οργάνων στο εξωτερικό για δεύτερο γενετικό έλεγχο αφού ο πρώτος που είχε γίνει στην οικογένεια δεν είχε δείξει κάτι. Οι γιατροί λένε πως σε ανάλογες περιπτώσεις μόνο η οικογενειακή μελέτη μπορεί να δείξει τι συμβαίνει.

“Ο γονέας μπορεί να έχει κάτι και να μην του κάνει πρόβλημα, αλλά να το περάσει στο παιδί και να κάνει πρόβλημα. Θέλει μελέτη γονιδιώματος όλη η οικογένεια”, τόνισε η καθηγήτρια Ιατρικής Γενετικής του ΕΚΠΑ, Ελένη Φρυσίρα.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ήταν μιά από τις λίγες, ελάχιστες φορές των τελευταίων χρόνων,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: