ΚοινωνίαΚορωνοιοςΥγεία

Στα Σούπερ Μάρκετ τα self test

Από τη στιγμή που θα σταματήσει η διαδικασία στα φαρμακεία – Πως θα γίνεται ο τρόπος διανομής των self test – Έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συνεννοήσεις από τους ιθύνοντες

Οι φαρμακοποιοί δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η διανομή των δωρεάν self test από τα καταστήματα τους και όπως ενημέρωσαν το μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση έχει ήδη λήξει από την περασμένη Κυριακή. Βεβαίως, οι υπεύθυνοι δεν επιθυμούν να σταματήσει η διάθεσή τους, διότι θεωρούν ότι έτσι περιορίζεται η διασπορά του κορονοϊού και ετοιμάζονται να βάλουν στο… χορό τα Super Market.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην κυβέρνηση δεν πανικοβλήθηκαν από τις εξελίξεις και όπως τόνισαν θα δοθεί λύση και θα συνεχιστεί η διαδικασία.  Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συνεννοήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Βεβαίως πρέπει να λυθούν τα ζητήματα με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και άλλα πιο πρακτικά, όπως η σύνδεσή τους με το κεντρικό σύστημα. Διότι στα φαρμακεία, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ ο κάθε δικαιούχος μπορούσε να εξυπηρετηθεί.

Η απάντηση περί των αμφιβολιών για τα προσωπικά δεδομένα είναι ότι και τα φαρμακεία ιδιωτικές υπηρεσίες είναι, που ήταν συνδεδεμένα με το σύστημα, όποτε με τον ίδιο αξιόπιστο τρόπο ελέγχου θα μπορεί να γίνει και στο Super Market.

Ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί το self test σε ένα ειδικό χώρο, σαν «περίπτερο» μέσα στο Super Μarket. Εκεί η παρουσία του δεν θα λογίζεται και στα άτομα ανά τετραγωνικό που επιτρέπονται στο κατάστημα.

Από ‘κει πέρα θα ανοίξει, πλέον και μια άλλη συζήτηση για το ποια άλλα είδη που δίνονται στο φαρμακείο θα μπορεί και ένα Super Market να τα διαθέσει και αυτό δεν είναι ευνοϊκό για το… μονοπώλιο που υπάρχει στην παρούσα φάση.

διάβασε και αυτό  ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Πηγή: onlarissa.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Στις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, στα νευροπαθολογικά τμήματα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: