Διεθνή

Σουηδία: Από δήμαρχος του Γκέτεμποργκ οδηγός απορριματοφόρου

Συνήθως, οι πολιτικοί όταν αποχωρούν, αναλαμβάνουν ρόλους συμβούλου σε εταιρείες ή επιστρέφουν στις προηγούμενες δουλειές τους. Η Αν Σόφι Χέρμανσον, πρώην Δήμαρχος του Γκέτεμποργκ, ακολούθησε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Και πάλι πάει πόρτα-πόρτα στις γειτονιές της πόλης, αλλά αυτή τη φορά, οδηγώντας το σκουπιδιάρικο! Ακούστε τι λέει, αποκλειστικά, στην ΕΡΤ.

Η κυρία Χέρμανσον έχασε τη δημαρχία κι εγκατέλειψε την πολιτική όταν κόμμα της – οι σοσιαλδημοκράτες – πήρε αποστάσεις στην οξεία της αντιπαράθεση με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Είχε αποκαλέσει εξτρεμίστριες δυο μουσουλμάνες γυναίκες, της έκαναν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, το κόμμα της την απέρριψε.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, την αθώωσε. Απεφάνθη ότι είχε λόγο, καθώς απεδείχθη ότι οι γυναίκες είχαν σχέση με ακραία δίκτυα, τα οποία λειτουργούν κάτω από το ραντάρ της ανεκτικής αν και κλειστής σουηδικής κοινωνίας.

Η ίδια είναι υπέρ των μεταναστών. Μάλιστα το 2018 συνυπέγραψε πρωτοβουλία του OHE υπέρ των μεταναστών με άλλους δημάρχους, μεταξύ των οποίων και ο Καμίνης.

Η πολιτική της άφησε στο τέλος πικρή γεύση – και εννιά μισθούς μετά την αποχώρηση της από το δημαρχιακό μέγαρο. Μετά, έπρεπε να βρει δουλειά…

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Προϋπολογισμός της ΕΕ για την ανάκαμψη: ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης

Απάντηση