Ελλάδα

Σοφία Βούλτεψη «Είναι ορατός ο κίνδυνος ανόδου της Ακροδεξιάς»

«Πιστοποιημένοι πρόσφυγες, λύση για εργατικά χέρια»

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ακούσαμε πολλά και ενδιαφέροντα. Η έμπειρη πολιτικός και δημοσιογράφος ανέφερε ενδιαφέροντα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση, και τη χώρα μας γενικότερα.

Μερικά από αυτά: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της, είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, που η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται».

Η μεγαλύτερη μάχη που πρέπει να δοθεί από τις χώρες πρώτης υποδοχής, είναι σύμφωνα με την κυρία Βούλτεψη «αυτή της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης και της Συμφωνίας επί μιας κοινής πολιτικής Ασύλου, επιστροφών και ένταξης».

Σχολιάζοντας τους φόβους για ένα νέο μεταναστευτικό κύμα στην Ευρώπη, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και πολεμικών γεγονότων στην περιοχή μας, τονίζει πως οι όποιες αποφάσεις, πρέπει να ληφθούν γρήγορα και να είναι εφαρμόσιμες και κυρίως να τηρούνται από όλους.

Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της γιατί «ο χρόνος τελειώνει» και «η λύση πρέπει να δοθεί πριν από τις ευρωεκλογές, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς»!

Σίγουρα μια κακή εξέλιξη που θα άφηνε τις χώρες πρώτης υποδοχής (όπως η χώρα μας) μόνες αντιμέτωπες με ένα πρόβλημα που διαρκώς θα γιγαντώνεται.

Σχετικά με τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια η κα Βούλτεψη προκρίνει ως λύση την εκπαίδευση των αναγνωρισμένων προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, παράλληλα με τις διακρατικές συμφωνίες για τη νόμιμη απασχόληση εργαζομένων μεταναστών.

πηγή ΕΒΔΟΜΗ άρθρο Γεώργιου – Κων/νου Αλεξανδρόπουλου

Διαπιστευμένος Δημοσιογράφος Ελληνικής Αστυνομίας, Ελληνικού Λιμενικού και Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Ολομέλεια για τις υποκλοπές στην Βουλή live

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: