Η ΕΛΒΟ, ο ιστορικός κατασκευαστής στρατιωτικών και εξειδικευμένων πολιτικών οχημάτων στην Ελλάδα, περνά σε νέα εποχή καθώς ο ισραηλινός Όμιλος SK ολοκλήρωσε την πλήρη εξαγορά της εταιρείας, καθιστώμενος μοναδικός ιδιοκτήτης της. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη επιχειρησιακή βάση του Ομίλου SK στην Ευρώπη και ενισχύει τη στρατηγική του παρουσία στον παγκόσμιο χώρο των χερσαίων αμυντικών λύσεων.

 Η ΕΛΒΟ διαθέτει πλούσια κληρονομιά, έχοντας κατασκευάσει εμβληματικά οχήματα όπως τα τεθωρακισμένα Leonidas, τα τζιπ Mercedes-Benz G-Class, φορτηγά Steyr και εξειδικευμένα οχήματα για τις δημόσιες υπηρεσίες. Η πιστοποιημένη γραμμή παραγωγής αρμάτων Leopard 2 HEL αποτελεί στρατηγικό κεφάλαιο για τον ελληνικό στρατό.

Ο ισραηλινός Όμιλος SK προγραμματίζει να αξιοποιήσει την υποδομή και την τεχνογνωσία της ΕΛΒΟ για να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή, να αυξήσει τις εξαγωγές και να δημιουργήσει ένα Διεθνές Κέντρο Παραγωγής και Εξαγωγών, με στόχο να καταστήσει την Ελλάδα σημείο αναφοράς στην αμυντική βιομηχανία.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου, Ρόνεν Χάμουντοτ, «βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες στις υποδομές και την κληρονομιά της ΕΛΒΟ και δεσμευόμαστε να τη μετατρέψουμε σε κορυφαίο διεθνές κέντρο παραγωγής και εξαγωγών». Η κίνηση αυτή όχι μόνο αναζωογονεί την ελληνική αμυντική βιομηχανία, αλλά ενισχύει και τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και διεθνών επενδυτών στον τομέα της χερσαίας άμυνας.  Με την εξαγορά, ο Όμιλος SK υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή του στη χώρα, επενδύοντας σε καινοτομία, τοπική παραγωγή και οικονομική ανάπτυξη. Η ΕΛΒΟ, πλέον, ετοιμάζεται να γράψει μια νέα σελίδα στην ιστορία της, επανερχόμενη στο επίκεντρο της ελληνικής και διεθνούς αμυντικής σκηνής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *