Σοκ στα social media! Πελάτης «εκτέλεσε» με…μια ανάρτηση καφετέρια στην Ν Σμύρνη!

Τον γύρο του Διαδικτύου, της τηλεόρασης αλλά και του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες  μια είδηση που έχει προκαλέσει κυριολεκτικά σοκ στο πανελλήνιο.

Άλλο ένα περιστατικό προστέθηκε σε όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, θυμίζοντας μας για ακόμα μία φορά πως ο πολιτισμός και η παιδεία μας είναι πολλά βήματα πίσω για την εποχή την οποία ισχυριζόμαστε πως εκπροσωπούμε.

Ο Κωστής Πιερίδης, πολιτικός επιστήμονας στο επάγγελμα, είναι ο άνθρωπος που είδε να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του σε ένα καφέ στη Νέα Σμύρνη ένα συμβάν που μόλις το κοινοποίησε στα social media πήραν όλα φωτιά.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτησή του στα social media αναφέρει:

«Πέμπτη 10/11 ώρα 11:00 κάθομαι για καφέ στην πλατεία νέας Σμύρνης. Κάθομαι σε μαγαζί που δεν έχω ξανακάτσει.

Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει ένας ηλικιωμένος που μιλάει έντονα στη σερβιτόρα και κάτι λέει «θα φωνάξω την αστυνομία, αυτό που μου λες είναι παράνομο». Ο διπλανός του εξίσου ηλικιωμένος προσπαθεί να τον ηρεμήσει -ουσιαστικά τον πείθει να φύγουν κ να πάνε αλλού. Αυτό κάνουν, φεύγουν, χωρίς να έχουν καν παραγγείλει.

Ρωτάω τη σερβιτόρα τι συνέβη και στερεοτυπικά αν πρόκειται για συχνό φαινόμενο (μου φάνηκε ως κάτι που είχε ξανασυμβεί, είχε μια οικειότητα ο έντονος διάλογος τους). Παίρνω την εξής απάντηση: «ξέρετε είναι πολιτική του μαγαζιού να απαγορεύει σε ηλικιωμένους να κάθονται».

Πως λέει ο λαός μας «έμεινα με ανοικτό το στόμα». Προφανώς και είμαι σε σοκ. Σκέφτομαι αν πρέπει να πληρώσω. Αν πρέπει να πάω μέσα να ζητήσω τον υπεύθυνο. Αν πρέπει να κάνω αυτό που κάνω τώρα -post στα SM. Πάντως από την ώρα που συνέβη δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι. Καφετέρια που διώχνει ηλικιωμένους πελάτες για τη μόστρα της. Μεταμοντέρνα ευγονική, γιατί προφανώς το μαγαζί «είναι για τη νεολαία» και κάνει ηλικιακό face control, βάζοντας τους εργαζόμενους να πουν σε κόσμο «ξέρετε δεν μπορείτε να κάτσετε εδώ. Είναι πολιτική του μαγαζιού».

διάβασε και αυτό  Φυλακές Χανίων: Νεκρός βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής της Εξωτερικής Φρουράς

Τι ακριβώς μας έχει συμβεί; Δικαίωμα του ιδιοκτήτη; Φαντάζομαι πως ναι. Και υποχρέωση της γειτονιάς μας αυτός ο άνθρωπος αν και όταν γεράσει να δει εμπράκτως τι σημαίνει συμπερίληψη των μεγάλων στην κοινωνικότητα. Μια ανθρώπινη ανάγκη απέναντι στη ματαιότητα. Εκεί που νόμιζα ότι είχα να κάνω με το κλασικό «γέρος-στριντζης» εν τέλει έγινα αυτόπτης μάρτυρας μιας λογικής νόμων της Νυρεμβέργης, για έναν καφέ.

Φυσικά δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ ούτε ευρώ στο συγκεκριμένο μαγαζί. Φυσικά θα το συζητήσω με όλους τους φίλους της γειτονιάς και τις συλλογικότητές της. Αν στο εν λόγω μαγαζί δεν πατήσει ψυχή για ένα μήνα μετά θα συνεχίσει να διαλέγει ποιος θα κάτσει και ποιος όχι;

Πήρα ένα πολύ χρήσιμο μάθημα του τι σημαίνει «μάχη με τον φασισμό κάθε μέρα». Στα πιο απλά, στα πιο ασήμαντα».

Η πολύ ορθή και στοχευμένη τοποθέτηση του κ. Πιερίδη πυροδότησε αμέσως τις αντιδράσεις του κόσμου και μέσα σε μια ημέρα έγινε viral και παίχτηκε σχεδόν παντού φθάνοντας ακόμα και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Η επιχείρηση προφανώς θορυβήθηκε από τον ντόρο που προκλήθηκε και θέλησε να δώσει την δική της απάντηση στο απαράδεκτο συμβάν  υποστηρίζοντας πως πρόκειται για λανθασμένο χειρισμό ενός υπαλλήλου. Ειδικότερα, ανέφερε πως:

«Καλησπέρα σας, με τεράστια έκπληξη διαπίστωσα ένα περιστατικό που συνέβη χθες στο μαγαζί μας. Πριν πω οτιδήποτε θέλω να πω πρώτα ένα τεράστιο συγνώμη.

Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την ηθική του μαγαζιού. Πριν λίγες ημέρες προσλάβαμε έναν άνθρωπο σαν πρωινό υπεύθυνο στο μαγαζί μας ο οποίος απ’ ότι φάνηκε η νοοτροπία του ήταν να κρατάει μία εικόνα όπως αυτός πίστευε ότι θα ήτανε καλυτέρα για αυτόν χωρίς να γνωρίζει την περιοχή μας παρά το οτι του είχα εξηγήσει ότι εδώ στη Νέα Σμύρνη είμαστε ενωμένοι σαν άνθρωποι και αγαπημένοι.

διάβασε και αυτό  Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε πεζούς

Έκανα μεγάλο λάθος που δεν τον έλεγξα να δω ποιες ήταν οι εντολές που είχε δώσει. Επειδή ήμουν εκτός λόγω covid δεν είχα εικόνα. Οι κατευθύνσεις που είχε δώσει δε συνάδουν με την ηθική του μαγαζιού. Αν είναι δυνατόν!! δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση από το κατάστημα μας. Αυτός ο άνθρωπος απομακρύνθηκε με το που έμαθα το περιστατικό. Θέλω να σας ζητήσω και πάλι ένα τεράστιο συγνώμη και όποτε θέλετε μπορείτε ελέγξτε το κατάστημα να δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση αλλά προς θεού είναι δυνατόν είναι δυνατόν να πει σε κάποιους ανθρώπους ότι η στρατηγική του καταστήματος είναι να μην κάθονται ηλικιωμένοι.

Μα είναι δυνατόν να πω κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανήθικο. Δεν έχει καμία πραγματική υπόσταση σε κανένα τομέα χίλια συγνώμη δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά ακουστεί το κατάστημα μας για κάποιο τέτοιο περιστατικό και πάλι συγνώμη ειλικρινά».

Προφανώς, η απάντηση της επιχείρησης δεν έπεισε κανένα πελάτη, αφού οι αρνητικές αντιδράσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μετά την έκταση που έλαβε το θέμα, κανένας υπάλληλος της επιχείρησης  δεν έχει εμφανιστεί και δώσει μια επίσημη απάντηση πλην της παραπάνω ανάρτησης της επιχείρησης.

Ενώ φημολογείται πως ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ήρθε σε επαφή με το Α’ ΚΑΠΗ Νέας Σμύρνης, προτείνοντάς τους τη διοργάνωση ενός πάρτυ μόνο για ηλικιωμένους στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Τέτοια  γεγονότα έρχονται να φέρουν στο προσκήνιο τον ηλικιακό ρατσισμό, τον παραγκωνισμό, δηλαδή, μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας βάσει της ηλικίας τους.

Η συγκεκριμένη σπασμωδική κίνηση πάνω στην προσπάθεια βελτίωσης του προφίλ της επιχείρησης αντί να διορθώσει κάπως την κατάσταση μάλλον

διάβασε και αυτό  14 συμβάσεις εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα από την ηλικία του και από το οποιοδήποτε φυσικό προτέρημα ή ελάττωμά του δικαιούται να έχει ίση πρόσβαση σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο είχε η Ρένα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: