Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κεφαλονιάς, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Η πρώτη αυτόματη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έδωσε το μέγεθος της δόνησης στους 4,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η αρχική καταγραφή που δημοσιεύτηκε από άλλα μέσα ανέφερε 4,9 Ρίχτερ. Η δόνηση καταγράφηκε στις 20:51.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς. Οι πρώτες σεισμολογικές εκτιμήσεις εμφανίζουν διαφοροποιήσεις ως προς την ακριβή θέση και το εστιακό βάθος, καθώς πρόκειται για αυτόματες λύσεις που ενδέχεται να αναθεωρηθούν με την επεξεργασία περισσότερων δεδομένων. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η δόνηση έγινε αισθητή στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από τις αρμόδιες σεισμολογικές υπηρεσίες, καθώς μετά από μια σεισμική δόνηση είναι πιθανό να καταγραφούν μετασεισμοί. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διαθέτει δίκτυο σεισμογράφων που καλύπτει τον ελλαδικό χώρο και παρέχει δεδομένα για το μέγεθος, το επίκεντρο και τον χρόνο εκδήλωσης των σεισμών.

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς, το βράδυ του Σαββάτου (12/09) στις 20:51.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Ληξουρίου.

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Από Newsroom