Σε σημαντική αναδιάταξη δυνάμεων προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΝΕΔ Νοτίου Τομέα Αθηνών, ενόψει της απαιτητικής πολιτικής περιόδου και του μαραθωνίου προς τις επόμενες εθνικές εκλογές. Η νέα σύνθεση φέρνει αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες, διατηρώντας ωστόσο σταθερό τον βασικό κορμό της ηγεσίας.

Στο «τιμόνι» της Νομαρχιακής παραμένουν ο Βυρωνιώτης Πρόεδρος Παύλος Γρούμπας και ο Καλλιθεάτης Γραμματέας Κωνσταντίνος Πέτσης, ενώ τη νέα σύνθεση του προεδρείου έρχεται να στελεχώσει η Μαρτίνη Τζελέπη, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντιπροέδρου. Ανακατατάξεις ανακοινώνονται και στους διαφόρους Θεματικούς Τομείς του Συμβουλίου, με στόχο την οχύρωση της πολιτικής οργάνωσης με νέα, φρέσκα και δημιουργικά στελέχη.

Ο Παύλος Γρούμπας διαθέτει σημαντική οργανωτική και αυτοδιοικητική εμπειρία, προερχόμενος από την Οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Βύρωνα, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη λειτουργία και τις απαιτήσεις μιας τοπικής οργάνωσης. Από τη θέση του Προέδρου έχει την ευθύνη της πολιτικής και οργανωτικής κατεύθυνσης της Νομαρχιακής Επιτροπής, συνεχίζοντας και εξελίσσοντας το έργο του Πέτρου Νασιμπιάν, πρώην Προέδρου της Νομαρχιακής και νυν Υπεύθυνου Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η παραμονή του Κωνσταντίνου Πέτση στη νευραλγική θέση του Γραμματέα. Η διατήρησή του στα καθήκοντά του ενόψει της επόμενης εθνικής εκλογικής αναμέτρησης δείχνει επιλογή συνέχειας και εμπειρίας σε μία από τις πλέον κομβικές οργανωτικές θέσεις της Νομαρχιακής. Ο ίδιος έχει αναπτύξει παράλληλα έντονη παρουσία στα δημοτικά δρώμενα της Καλλιθέας. Παρεμβαίνει συστηματικά σε ζητήματα της πόλης, ασκώντας δημόσια αντιπολιτευτική πολιτική στη διοίκηση του Δημάρχου Κώστα Ασκούνη και αναδεικνύοντας προβλήματα της καθημερινότητας που χρήζουν επίλυσης.

Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εθνικές εκλογές, η νέα σύνθεση καλείται πλέον να περάσει από τον ανασχηματισμό στην εκλογική ετοιμότητα. Το μήνυμα που εκπέμπεται από τις επιλογές στην κορυφή είναι σαφές: σταθερότητα στην ηγεσία, εμπειρία στις θέσεις κλειδιά και αναδιάταξη δυνάμεων για την πολιτική και εκλογική μάχη που έρχεται.