Μειωμένο Εισιτήριο σε μαθητές πάνω από 18 ετών με παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Καλλιθέας με πρωτοβουλία της όπως αναφέρει το παρακάτω δελτίο τύπου κατάφερε να πετύχει την μείωση του εισιτηρίου σε μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους για την μετακίνηση τους.   Συμπαραστάτη σε αυτήν την προσπάθεια είχε βρει την Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής και

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Καλλιθέας αναφέρει

 

 

Αγαπητοί γονείς,

Τη Τρίτη 8 Μαρτίου 2023 αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η αριθ. 4830/2023 απόφαση του Ο.Α.Σ.Α. με θέμα «Παροχή δικαιώματος μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου στους μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους». Οι μαθητές που έχουν ενηλικιωθεί ή πρόκειται να ενηλικιωθούν, μπορούν να ανανεώσουν την προσωποποιημένη κάρτα για τα ΜΜΜ με μειωμένο κόμιστρο, επιδεικνύοντας  βεβαίωση φοίτησης.

Μας λυπεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι, ένα θέμα που όφειλαν να έχουν λύσει με ομόφωνη απόφαση τους, το Δεκέμβριο του 2022 και να εφαρμοζόταν 1 Ιανουαρίου 2023 τελικώς ψηφίστηκε “κατά πλειοψηφία” την 1 Μαρτίου 2023 με έναρξη εφαρμογής την 8 Μαρτίου 2023, μετά από “μαραθώνιο” πιέσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι, το «θέμα» του μειωμένου κομίστρου των μαθητών που ενηλικιώνονται, αναδείχθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας, μετά από καταγγελία που δέχθηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023. Άμεσα διενεργήθηκε έρευνα προς τους εμπλεκόμενους φορείς και προβήκαμε σε ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση.

Συγκεκριμένα,

1.Με επιστολή μας τη Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 προς τους, Υπουργό παιδείας, Υφυπουργό Μεταφορών, Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής αναλύσαμε το ζήτημα που έχει ανακύψει καθώς μαθητές γεννημένοι το έτος 2005 που ενηλικιώθηκαν έχασαν το δικαίωμα μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με μειωμένο κόμιστρο, ζητώντας να δοθεί λύση και να μην υπάρξει καθυστέρηση ανάλογη με το έτος 2022 όπου η “αστοχία” διορθώθηκε τον Μάιο του 2022 !

  1. Με βάση την επιστολή μας και μετά από σχετική ενημέρωση, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής απέστειλε τη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, επιστολή, όπου ζήτησε να δοθεί λύση.
  2. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του θέματος, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, υπήρξε δημοσίευμα σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας όπου αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα που αφορά εκατοντάδες οικογένειες και έφηβους μαθητές, ΓΕΛ,ΕΠΑΛ κλπ.
  3. Παράλληλα υπήρξαν συνεχείς τηλεφωνικές παρεμβάσεις προς τους φορείς ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης σχετικής απόφασης.
διάβασε και αυτό  Ο Παύλος Φύσσας "σκότωσε" τη Χρυσή Αυγή

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας με προσήλωση συνεχίζει το θεσμικό ρόλο που έχει αναλάβει, ουσιαστικά παρεμβατική, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα σε γονείς και  παιδιά.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Παπαργυρίου

Η Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Κολυβίρα

http://enosi-kallitheas.blogspot.com/2023/03/blog-post_16.html

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
 Το τελευταίο «αντίο» είπαν  σήμερα, συγγενείς, φίλοι και οπαδοί της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: