ΚοινωνίαΥγεία

Συνέντευξη τύπου Υπουργείου Υγείας για κορονοϊό και άλλες ιώσεις Χαρίζονται τα πρόστιμα στους μη εμβολιασμένους  

Στο  Υπουργείο Υγείας πραγματοποίηθηκε  συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, της Αναπληρωτή Υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Προέδρου του ΕΟΔΥ καθηγητή Χρήστου Χριστοδούλου και της Αναστασίας Κοτανίδου καθηγήτριας πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ για την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού και των άλλων ιώσεων που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Συγκεκριμένα Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε εκτός των άλλων. Εισηγηθήκαμε στην κυβέρνηση και έγινε δεκτό το αίτημά μας, τις επόμενες ημέρες θα φέρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να διαγράψουμε τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που είχαν μπει την εποχή της πανδημίας….το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε και πρέπει το μήνυμα να φτάσει παντού» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «δεν είμαστε στην εποχή της πανδημίας, ο ιός ήρθε για να μείνει, δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να ζήσουμε χωρίς τον ιό αυτό. Να μάθουμε να συμβιώνουμε και ο ετήσιος εμβολιασμός ιδιαίτερα των ευάλωτων, όπως κάνουμε με τη γρίπη, θα πρέπει να γίνει ρουτίνα».

Ο υπουργός Υγείας έκανε, ακόμη, αναφορά σε μια νέα καμπάνια ενημέρωσης προς τον πληθυσμό, αλλά και προσπάθειες να μεγαλώσει η εμβολιαστική κάλυψη σε δομές, ακόμη και σε φαρμακεία.

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό.

Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ενημέρωση για την COVID-19 και τις ιώσεις.

«Το εμβόλιο του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 315 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα -165 στην Αττική

ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments Box

Απάντηση