ΑστυνομικάΑττική

Πάρις Παπαβασιλείου Πόσα θύματα θα θρηνήσουμε στην Καλλιθέα ακόμα μέχρι να βάλουμε μυαλό;

   Δεν πάνε πάνω από λίγοι μήνες που ωρυόμασταν για την ανάγκη ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας στην βάση της ήπιας κυκλοφορίας. Η Καλλιθέα περιστοιχίζεται από λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας και κομβικούς οδικούς άξονες όπως η Συγγρου, η παραλιακή, η Χαμοστέρνας και, στην προέκτασή της, η Πειραιώς. Δεν είναι δυνατόν, λέγαμε, μια πόλη με τόσα ΑΜΕΑ και κατοίκους μεγάλης ηλικίας, να διατρέχεται από μια λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας όπως η Θησέως. Οφείλει η Θησέως, λέγαμε, καθώς και οι κάθετες αυτής, Δαβακη (Σιβιτανίδου), Χαροκόπου, και ίσως και άλλες μία ή δύο στα νότια, να μετουσιωθούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Οφείλουν, μαζί με τα τρία ή και τέσσερα Παρκινγκ που πρέπει να δημιουργηθούν, να αναμορφώσουν την αντίληψη για την Καλλιθέα.
Η Καλλιθέα μας οφείλει να πάψει να είναι περιοχή διέλευσης, και μάλιστα ταχείας, και να γίνει προορισμός. Μέρος να έρχεται κανείς για να ψωνίσει, να εργασθεί, να ζήσει ποιοτικά.
Δεν γίνεται άλλο πλέον να πληρώνουμε με νέους φόρους αίματος κάθε φορά την αδιαφορία των αρχών για το μέλλον της Πόλης μας. Η Καλλιθέα χρειάζεται επανασχεδιασμό, νέα προοπτική, νέα κουλτούρα, νέα πνοή.
Με εκτίμηση προς τους συμπολίτες μου
Πάρις Παπαβασιλείου
Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  «Καίγεται» η Κιβωτός! Καταγγελίες και για παράνομες υιοθεσίες.

Απάντηση