Ελλάδα

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο πλευρό του Δήμου Αιγάλεω

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Αιγάλεω και του Παντείου Πανεπιστημίου με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη διενέργεια συνεργειών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρέστησαν ο Δήμαρχος, Γιάννης Γκίκας, η Πρύτανις Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Ρύθμισης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων Ηλίας Μάνδρος.

Ενδεικτικά το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

•       Την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας και υλοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων.
•       Την από κοινού διεξαγωγή ειδικών στοχευμένων ερευνών και τη σύνταξη σχετικών εκθέσεων.
•       Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας.
•       Τη διάθεση εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία επιστημονικών κύκλων κατάρτισης, όπως ημερίδες και σεμινάρια

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης:

  • Τη σύμπραξη των επιστημονικών στελεχών των δύο φορέων για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  όπως Διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης Στελεχών του δημόσιου τομέα.
  • Τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητών πρακτικής άσκησης (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) του Πανεπιστημίου στις δράσεις και στις υπηρεσίες του Δήμου.

«Η συνεργασία μας με ένα εκ των κορυφαίων Πανεπιστημίων της χώρας, αποτελεί για το Δήμο μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά. Η εκπαίδευση, η έρευνα και η υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, αποτελούν πολύτιμα εφόδια για τις νέες και τους νέους, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που υπάρχουν στην αγορά εργασίας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Η Μαρίνα Παλαίρου στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: