Σε οριακό σημείο βρίσκεται η περιοχή του Έβρου, καθώς η συνεχής και ανεξέλεγκτη άνοδος της στάθμης των υδάτων έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των τελευταίων ημερών. Ήδη, περισσότεροι από 100.000 στρέμματα έχουν καλυφθεί από νερό, με τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης.
Τα ξημερώματα, ο οικισμός των Λαβάρων Έβρου βρέθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, καθώς η αιφνίδια και έντονη άνοδος του ποταμού Έβρου δημιούργησε άμεσο κίνδυνο για πλημμύρα σε κατοικίες. Στις 2:30 ενεργοποιήθηκε το 112 για την προειδοποίηση των κατοίκων και τη λήψη προληπτικών μέτρων, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει προληπτικά ο βόρειος κόμβος της περιοχής.
Η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου Σουφλίου κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενισχύοντας κρίσιμα σημεία των αναχωμάτων με μηχανήματα και υλικά. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν αδιάκοπα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και παραμένουν σε εξέλιξη.
Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν τους πολίτες για την κρισιμότητα της κατάστασης, με ιδιαίτερη μέριμνα για ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τη λίστα ευάλωτων πολιτών που τηρεί ο δήμος.
Οι περισσότερες διαβάσεις κάτω από τον κάθετο άξονα είχαν ήδη κλείσει τις προηγούμενες ημέρες, με μία μόνο να παραμένει ανοιχτή για τη διοχέτευση των υδάτων. Όταν όμως η πίεση έφτασε σε κρίσιμο σημείο, αυτή έκλεισε επίσης με μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών. Οι αντλίες λειτουργούν συνεχώς στα Λάβαρα για την απομάκρυνση του νερού, ωστόσο οι πιέσεις παραμένουν ισχυρές, με τον όγκο των υδάτων να φτάνει έως και τα επτά μέτρα από την εξωτερική πλευρά του χωριού.
Στο Σουφλί, η άντληση υδάτων συνεχίζεται επί είκοσι ημέρες, ενώ οι θύρες διοχέτευσης ενισχύονται με πέντε μέτρα αδρανών υλικών. Η πίεση μετατοπίζεται νοτιότερα, με τα αναχώματα σε όλο το παρέμβριο τμήμα να δοκιμάζονται έντονα. Από το Αμόριο, όπου έχει καταρρεύσει ανάχωμα, έως το Τυχερό Έβρου, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.
Οι αρχές απευθύνουν αυστηρή σύσταση στους πολίτες να μην προσεγγίζουν τις παρέβριες περιοχές και τα αναχώματα, καθώς οι συνθήκες παραμένουν απρόβλεπτες. Η κατάσταση παρακολουθείται λεπτό προς λεπτό, με τις υπηρεσίες σε συνεχή επιφυλακή και τους κατοίκους σε αυξημένη εγρήγορση.
Αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πληγείσες περιοχές του βόρειου Έβρου. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από νωρίς στην Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχει στο προσυνέδριο της Νέα Δημοκρατία.