Θέση για τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου από τον Άλιμο προς την Πάτμο πήρε η Δημοτική Αρχή Αλίμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη (29/7).

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος απουσίαζε λόγω προγραμματισμένης συνάντησης, απέστειλε γραπτή δήλωση, η οποία αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανο Διαμαντή.
«Δεν υπάρχει καμία νέα εξέλιξη»

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κονδύλης επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία νεότερη εξέλιξη πέρα από όσα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος εργάζεται εδώ και περίπου δέκα χρόνια για την αδειοδότηση και λειτουργία υδάτινου πεδίου στον Άλιμο.
«Ο Δήμος θα κάνει κουμάντο»

Αναφερόμενος στις πρόσφατες ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων αλλά και της εταιρείας Hellenic Seaplanes, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι πρόκειται για πρωτοβουλία ιδιωτικού φορέα, η οποία εντάσσεται στη δική του επικοινωνιακή στρατηγική.

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε απόφαση για ενδεχόμενη έναρξη εμπορικών πτήσεων θα ληφθεί αποκλειστικά από τον Δήμο Αλίμου:

«Ο Δήμος, ως δημόσιος φορέας, θα έχει τον έλεγχο, θα κάνει “κουμάντο” και θα αποφασίσει εάν και πόσες πτήσεις θα γίνονται από τον Άλιμο», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.
Έκκληση για ψυχραιμία

Ο Ανδρέας Κονδύλης καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης να αντιμετωπίσουν το θέμα με υπευθυνότητα, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε, όπως αναφέρει, κινδυνολογικές προσεγγίσεις που προκαλούν αναστάτωση στους πολίτες.

Στη δήλωσή του σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να καλλιεργείται κλίμα καταστροφολογίας χωρίς πραγματικά δεδομένα και προσθέτει πως, εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δικαιολογούν τέτοιες ανησυχίες, απαιτείται νηφαλιότητα στη δημόσια συζήτηση.
Δείτε ακόμη:afto_favicon
Πάρος: Η ΚΕΔΕ συμπαραστέκεται στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τον εργαζόμενο

Η παρέμβαση του δημάρχου έγινε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου από τον Άλιμο προς την Πάτμο και τη δημόσια αντιπαράθεση που ακολούθησε σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης τακτικών δρομολογίων από την περιοχή.
Αναλυτικά η δήλωση:

«Διάβασα διάφορες ανακοινώσεις από παρατάξεις, σε σχέση με μία ανακοίνωση που έβγαλε η εταιρεία Hellenic Sea Planes, που έκανε δοκιμαστική πτήση με Υδροπλάνο από τον Άλιμο, όπως λέει η εταιρεία, στην Πάτμο. Έτσι γράφει, εγώ δεν την είδα την πτήση αυτή.

Θέλω να παρακαλέσω να υπάρχει ψυχραιμία και σύνεση, και κυρίως να μην επινοούμε και να μην διαδίδουμε σενάρια καταστροφής στην κοινωνία, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αναφορικά με τα υδροπλάνα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εξέλιξη, πέραν από όσα γνωρίζουμε ήδη. Εδώ και 10 χρόνια ο Δήμος μας κάνει προσπάθεια για να αδειοδοτήσει και να λειτουργήσει υδάτινο πεδίο. Όταν και εφόσον έρθει η ώρα να γίνουν εμπορικές πτήσεις, ο Δήμος θα αποφασίσει εάν και πόσες πτήσεις θα γίνονται από τον Άλιμο και όλα τα σχετικά. Ο Δήμος, δηλαδή, ως Δημόσιος Φορέας θα έχει τον έλεγχο, θα κάνει «κουμάντο», θα αποφασίσει.

Γιαυτό δεν είναι σοβαρό, με αφορμή την ανακοίνωση μίας εταιρείας, που είναι ιδιωτικός φορέας και έχει τη δική της επικοινωνιακή στρατηγική, να πιάνει ορισμένους “αμόκ” και να ισχυρίζονται απίστευτα πράγματα. Ως Δημόσιος Φορέας, πρέπει να έχουμε και μία αυτοπεποίθηση και μία σοβαρότητα. Θα έλεγα και ως τοπικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να έχουμε επίσης σοβαρότητα και να μην ρωτάμε εάν τυχόν αύριο έρχεται η συντέλεια του κόσμου.

Γιατί αυτό μπερδεύει και πανικοβάλλει τους πολίτες, πράγμα που δεν κάνει καλό. Εκτός και εάν όντως γνωρίζουμε ότι αύριο έρχεται η συντέλεια, οπότε πρέπει να βγούμε και να το πούμε ρητά και με στοιχεία, όχι να το διατυπώνουμε ως ερώτημα».