ΕλλάδαΟικονομία

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε καταβάλλονται; Αναλυτικά οι ημερομηνίες.

Κάθε μήνα ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους ηλικιωμένους είναι η καταβολή της σύνταξής τους. Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα προκαλούν ανασφάλεια στους συνταξιούχους.

Οι πρόσφατες αλλαγές απορρέουν από το Νόμο 4611/2010, που ψηφίστηκε το 2019 και αφορά στις κύριες συντάξεις.

Έτσι, η διαδικασία της καταβολής των συντάξεων για το Νοέμβριο ξεκινά από τις 25 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Βάσει των όσων ορίζει ο νόμος οι μισθωτοί λαμβάνουν τη σύνταξή τους την προτελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ στους μη μισθωτούς καταβάλλεται την τέταρτη τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

διάβασε και αυτό  Η Kalithea Press και η Real Music Greece πάνε μαζί και το 2022

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.
Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση