Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλά από τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση κύρωσης του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο Πέλαγος, Αθήνα Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τις αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε στην εισήγηση του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τη «Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων 2024-2035».


Συγκεκριμένα Ο Νίκος Δένδιας οώς μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο πάνω  μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι αλλάζει ο στρατός με ευέλικτες μονάδες μεγάλης πληρότητας. Σημείωσε, μάλιστα, πως η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή 800 στρατόπεδα, δηλαδή περισσότερα από τις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας κλείσιμο στρατοπέδων.

«Πάμε σε κλείσιμο 137 στρατοπέδων και αυτό να τελειώσει μέχρι το 2025. Το κάνουμε γιατί δεν έχουμε χρήματα να κλείσουμε άλλα 250», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως «πάμε σε ευέλικτες μονάδες μεγάλης πληρότητας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάδες στον Εβρο με πληρότητα κάτω από 30% και μονάδα στην Πελοπόννησο με 130%».

Έκανε επίσης λόγο για τεράστια ισχυροποίηση στο Ναυτικό. «Θα αποκτήσει τη δυνατότητα αντιεροπορικής Αμυνας της περιοχής. Θα προβάλει την ισχύ του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας