Υγεία

Νέα εξέταση από την Affidea στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19

Ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea ενισχύει την ιατρική φαρέτρα του με νέα αξιόπιστα διαγνωστικά εργαλεία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, εντάσσοντας τον έλεγχο της κυτταρικής ανοσίας έναντι της λοίμωξης COVID-19.
Η Τ λεμφοκυτταρική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι του SARS-CoV-2 αποτελεί σημαντικό σκέλος της ανοσίας στον ιό, τόσο μετά από μόλυνση όσο και κατόπιν εμβολιασμού. Επί του παρόντος τα δεδομένα για την T κυτταρική απόκριση στη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 είναι περιορισμένα, εντούτοις όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι μέθοδοι ελέγχου της κυτταρικής ανοσίας.
Στην Affidea, αναγνωρίζοντας την αξία αυτών των πολύτιμων εργαλείων στη μελέτη του ρόλου της κυτταρικής ανοσίας, τόσο στα πλαίσια λοίμωξης από τον SARS-CoV-2 όσο και μετά από εμβολιασμό έναντι αυτού, έχουμε επιλέξει μία ανοσοενζυμική δοκιμασία (IVD), η οποία χρησιμοποιεί δείγματα ολικού αίματος για τον προσδιορισμό της κυτταρικής δράσης έναντι του SARS-CoV-2 μέσω ανίχνευσης της IFN-γ, μετά από διέγερση των Τ λεμφοκυττάρων με αντιγονικά πεπτίδια του ιού, εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία των δοκιμασιών απελευθέρωσής της (IGRAs-interferonGammaReleaseAssays).

Ποια είναι η χρησιμότητα της εξέτασης της κυτταρικής ανοσίας;
Για την εξουδετέρωση του ιού SARS-CoV-2 από το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει η χημική ανοσία μέσω των αντισωμάτων και η κυτταρική ανοσία με τα ειδικά μακράς διάρκειας Τ λεμφοκύτταρα. Με την εξέταση για την κυτταρική ανοσία-IGRA και μαζί με τον έλεγχο αντισωμάτων έναντι της ακίδας S, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της ανοσιακής απόκρισης του οργανισμού απέναντι στο αντιγόνο του ιού SARS-CoV-2.

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η εξέταση;

Σε περιπτώσεις που με την πάροδο του χρόνου τα αντισώματα, μετά από νόσηση, είναι εξαιρετικά χαμηλά ή ακόμη και μη ανιχνεύσιμα, συστήνεται το τεστ της μέτρησης της κυτταρικής ανοσίας, ώστε να διερευνηθούν περιπτώσεις εξεταζομένων που μπορεί να νόσησαν στο παρελθόν και δεν εμφάνισαν τυπικά συμπτώματα. Επιπλέον η εξέταση μπορεί να δώσει στον κλινικό ιατρό μια εικόνα της ανοσιακής απόκρισης του οργανισμού έναντι του αντιγόνου του ιού σε περιπτώσεις που, μετά από νόσηση ή εμβολιασμό, τα αντισώματα είναι επίσης πολύ χαμηλά ή και μηδενικά.
Τι σημαίνει το αποτέλεσμα της εξέτασης;

διάβασε και αυτό  ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε αύριο να κάνετε δωρεάν Rapid-Tests

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε 10 ημέρες και ερμηνεύονται σε συνδυασμό με λοιπά κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει τη μόλυνση από SARS-CoV-2 ή τον εμβολιασμό έναντι αυτού, ιδίως κατά το αρχικό χρονικό διάστημα. Η πλήρης αξιολόγηση ενός οριακού αποτελέσματος δεν είναι εφικτή και συνιστάται περαιτέρω έλεγχος μεταγενέστερων δειγμάτων καθώς και η διενέργεια εναλλακτικών διαγνωστικών μεθόδων, ιδίως επί κλινικής
υποψίας.

Πώς πραγματοποιείται η εξέταση;

Η νέα εξέταση ελέγχου της κυτταρικής ανοσίας της Affidea πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία, κατόπιν ραντεβού, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, 8:00 – 11:00 το πρωί, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους εξεταζόμενους. Είναι διαθέσιμη στην Αττική αλλά και κατ’ οίκον, μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών της Affidea.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea που σας εξυπηρετεί.

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea
Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 16 χώρες μέσα από ένα δίκτυο 312 ιατρικών κέντρων & 11 χιλ. επαγγελματιών υγείας.
Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημιούργησε ένα Πανελλαδικό Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, που συνεχώς επεκτείνεται, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

διάβασε και αυτό  Ημερήσιο Δελτίο 11 Αυγούστου για το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.
Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: