Κοινωνία

Νέα αποκάλυψη από το Χαμόγελο του Παιδιού: Απέλυσα τρία άτομα για κακοποίηση και τα προσέλαβαν αλλού!

Με αφορμή τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για κακοποιήσεις κάθε είδους, ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ελεγκτικού συστήματος, που όπως είπε, είναι ανύπαρκτο.

Παρότι δεν κατονόμασε, ήταν σαφές ότι πολλά από τα όσα είπε αφορούσαν και το Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα την Υφυπουργό του, τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επαίρεται από τη μία ότι όλα λειτουργούν, ότι όλα τα έχει κάνει καλώς αυτή η Κυβέρνηση και από την άλλη, ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για το κολαστήριο της «Κιβωτού». Και αντί να παραιτηθεί, πιάνει στασίδι στα κανάλια.

Σύμφωνα με τον κ.Γιαννόπουλο εκτός των κρατικών ελέγχων που θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και οργανωμένοι με διεπιστημονική ομάδα, θα πρέπει να γίνονται και εσωτερικοί:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ‘κηδεία’ και μαζί με αυτό που έχει γίνει ή δεν έχουν γίνει, την πληρώνουν τα παιδιά … Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ό,τι γίνεται, γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν. Έψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε.

Η Περιφέρεια ελέγχει ό,τι έχει να κάνει με τα σπίτια του οργανισμού. Γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρέπει να υπάρχει μια διεπιστημονική ομάδα που να παρακολουθεί τα πάντα. Αν μέσα υπάρχει κάποιο θέμα θα το ανακαλύψεις έχοντας την εμπιστοσύνη των παιδιών».

διάβασε και αυτό  Δήμος Ζωγράφου: Eκτακτα μέτρα έως τις 7 Δεκεμβρίου – Πώς λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες

«Απέλυσα τρία άτομα για κακοποίηση και τα προσέλαβαν αλλού»

Στη συνέχεια, έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη για ένα συμβάν στο «Χαμόγελο», αλλά και τη συνέχειά του, δείγμα της ανύπαρκτης κρατικής πρόνοιας και της παντελούς έλλειψης οργάνωσης:

«Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής. Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην Εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’»!

Σε ότι αφορά τις αναδοχές και τους ελέγχους που θα έπρεπε να γίνονται, ο Κώστας Γιαννόπουλος σχολίασε πως υπάρχει ανεπάρκεια και υποστελέχωση και πως δεν ελέγχεται κανένας:

«Δεν υπάρχουν έλεγχοι στις αναδοχές. Υπάρχει ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Δεν ελέγχονται οι κρατικοί φορείς, ούτε οι ιδιωτικοί, ούτε οι εκκλησιαστικοί. Πρέπει να αυτοελεγχόμαστε με διεπιστημονικούς ελέγχους. Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα: “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;» Πηγή: Newsbreak

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: