Κοινωνία

Υπουργική απόφαση δικαιολογημένη η απουσία από τη δουλειά μετά από θετικό rapid

 Αναμένεται εντός της ημέρας η υπουργική απόφαση, η οποία θα ορίζει ότι με θετικό rapid τεστ θα μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά για εμβολιασμένους, όπως τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μίλησε στον ΣΚΑΪ και προχώρησε σε διευκρινίσεις, αναφορικά με τις χθεσινές της δηλώσεις, που ανέφεραν ότι δεν χρειάζεται η διενέργεια PCR μετά από θετικό rapid test εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, καθώς το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης.

«Το νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται… Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid», ήταν τα λόγια της.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι ασυμπτωματικοί νοσήσαντες, έπειτα από πέντε μέρες, μπορούν να βγουν από το σπίτι, και για τις επόμενες πέντε ημέρες να κυκλοφορούν έξω, με μάσκα υψηλής προστασίας.

Επίσης, οι τριπλά εμβολισμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα της «Όμικρον» δεν χρειάζεται να μείνουν καθόλου καραντίνα, αλλά για πέντε μέρες πρέπει να κυκλοφορούν έξω συνεχώς με μάσκα υψηλής προστασίας.

Ταυτόχρονα, συνέστησε μεγάλη προσοχή σήμερα και τις επόμενες ημέρες, ενώ ζήτησε από τους πολίτες που κάνουν rapid τεστ πριν το ρεβεγιόν.

Κατά την ίδια, οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν τη διάρκεια των μέτρων θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στα νοσοκομεία. «Όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάγκα, εκτιμώντας ότι τα σημερινά κρούσματα θα κινηθούν περίπου στα χθεσινά επίπεδα.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Εσωτερικών ΓΕΑ και Δήμου Ιωαννιτών για το σύστημα ΙΡΙΔΑΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τι θα φέρει η νέα χρονιά του 2022. Οι αστρολογικές…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: