Πολιτική

Εσωκομματικές μάχες για την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

Τις προοπτικές της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης θα συζητήσουν απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στελέχη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά με επικεφαλής τους Γιώργο Τράπαλη και Μίλτο Κλαπαδάκη.

Θα μιλήσουν η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο Παντελής Καψής, ο Γιάννης Δατσέρης και ο Σταμάτης Μαλέλης.

Έμεινε μια εβδομάδα πριν από την επίσημη εκκίνηση της κούρσας στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ οι μηχανισμοί των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, της σημερινής προέδρου Φώφης Γεννηματά και των υποψηφίων διαδόχων της, Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη, έχουν τεθεί σε κίνηση με συνεχείς επαφές με κομματικά, συνδικαλιστικά και αυτοδιοικητικά στελέχη σε όλη τη χώρα.

Οι «προεδρικοί» μπαίνουν δυναμικά σε μια διαδικασία επιθετικής άμυνας, υπερασπιζόμενοι την εξαετή πορεία της ηγεσίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, επιλέγει σταθερά να μην υψώνει τους τόνους. Ανάλογη ήταν η αντίδραση και από το στρατόπεδο Λοβέρδου, το οποίο, ωστόσο, εξακολουθεί να κινείται πιο δυναμικά.

Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης στην εκδήλωση της Τετάρτης εξέπεμψε ένα σαφές, διπλό στίγμα της υποψηφιότητάς του. Αφενός μιλώντας με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας μάλιστα πως «αιφνιδιάζει αν ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με καθήκον αληθείας, δεν βρίσκει κριτική προς τα δεξιά». Αφετέρου, ζητώντας μεγαλύτερη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων και αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας για δυσανεξία απέναντι στις διαφορετικές απόψεις.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Ανασχηματισμός: Πλησιάζει η ώρα του

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: