Στις 18 Μαρτίου η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ στις 11.30 εγκαινιάζει στην Καλλιθέα το δεύτερο σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ MASVISION φιλικό προς άτομα με οπτική αναπηρία. Όπως και στο πρώτο κατάστημα της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε το 2022 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη λειτουργία του, διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εργαζομένους της στο ΚΕΑΤ Αθηνών (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών), με στόχο την προετοιμασία τους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών με προβλήματα όρασης.
Με την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών, οι εργαζόμενοι εφάρμοσαν τη θεωρητική γνώση στην πράξη, μέσα από συμμετοχικά παιχνίδια και ασκήσεις, ενώ ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με οπτική αναπηρία, μεταξύ άλλων, φορώντας ειδικά γυαλιά προσομοίωσης οπτικών παθήσεων.
Η περιοχή επιλέχθηκε λόγω του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), που εδρεύει πολύ κοντά στο κατάστημα (Σπάρτης 103). Το 1o κατάστημα συμπερίληψης έχει ανοίξει από τον Ιούλιο 2022, στη συμβολή των οδών Αλμπέρτου Ναρ 6-8 και Κύπρου, στη Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, της εταιρείας Tandem και του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΚΕΑΤ.
Το κατάστημα διατηρεί επισημάνσεις κίτρινου χρώματος σε βασικά σημεία, ειδικά σχεδιασμένο οδηγό όδευσης στο πάτωμα, απτικά στα καρτελάκια τιμών προϊόντων και απτικοακουστικό χάρτη στην είσοδο.
ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας