Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράμε άμεσα σσε εξόφληση δανείων του 1ου Μνημονίου

Με στόχο να εκπέμψει ηχηρό μήνυμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει την επόμενη 4ετία ο πρωθυπουργός έδωσε μια γερή πρόγευση με την αποκάλυψη που έκανε χθες σε συνέντευξή του στο Bloomberg για την πρόωρη αποπληρωμή πρόωρη εξόφληση διετών υποχρεώσεων, που απορρέουν από τα διμερή δάνεια του 1ου Μνημονίου.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2023 με «όχημα» τα 34 δισ. ευρώ των σημερινών ταμειακών διαθεσίμων, θα πληρωθούν τα 5,3 δισ. ευρώ, από τα 44,830 δισ. ευρώ από τα υπόλοιπα αυτών των δανείων, με την τελευταία δόση να έρχεται νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό του 2041.

Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει στις επενδύσεις, οι οποίες αναμένεται να τονωθούν εντυπωσιακά από την ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας, γεγονός που θα επιφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας, καλύτερους μισθούς και βέβαια, αύξηση του οικονομικού κύκλου στη χώρα.

«Διαπραγματευόμαστε ήδη σαν να είμαστε χώρα επενδυτικής βαθμίδας, αλλά χρειαζόμαστε και την επίσημη σφραγίδα έγκρισης από τους οίκους αξιολόγησης» εξήγησε και πρόσθεσε:

«Όχι μόνο επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό».

Την ίδια ώρα, οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονται προκειμένου ο πρωθυπουργός να μην περιοριστεί σε μία απλή ανάγνωση μέτρων αλλά να ξεδιπλώσει αναλυτικά τα σχέδιά του για την επόμενη 4ετια.

Ήδη, όπως έχει προϊδεάσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη των ευάλωτων, τα οποία περικλείονται σε τέσσερις άξονες του οικονομικού προγράμματος: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος και καλύτερη ζωή σε μία ισχυρή Ελλάδα.

διάβασε και αυτό  Τα πράγματα στην θέση τους βάζει η ΝΔ. Ο κρυμμένος άσος του Μητσοτάκη που στήνει στον τοίχο τον ΣΥΡΙΖΑ

Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα ανοίξει με την ομιλία του πρωθυπουργού αύριο στις 17.00 το απόγευμα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, και πριν αναχωρήσει για τη Ρίγα της Λετονίας και στη συνέχεια τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και την επικείμενη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για μια ομιλία, η οποία όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη θα αφήσει εποχή.

Facebook Comments Box

Απάντηση