Νέα Καλλιθέας

Κυριάκος Μητσοτάκης δύο δωρεάν self test Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Έντονα ακουγόταν τις τελευταίες ημέρες ότι για την είσοδο των εμβολιασμένων στους χώρους εστίασης και διασκέδασης την περίοδο των γιορτών θα ήταν απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού rapid test, κάτι που τελικά δεν τέθηκε σε εφαρμογή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί ότι αυτό το μέτρο θα ήταν άδικο για εκείνους που έχουν «θωρακιστεί» έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, κάθε πολίτης πρέπει για την περίοδο των γιορτών να κάνει δύο δωρεάν self test, ένα τα Χριστούγεννα και ένα την Πρωτοχρονιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά:

«Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας. Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του.  Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους.

Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητή η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. Γιατί θα επιτρέψει σε όλους μας να ελέγχουμε την υγεία μας σε πραγματικό χρόνο. Αλλά θα κάνει τελικά πιο άνετη, πιο ελεύθερη, πιο ασφαλή τη διασκέδαση, γνωρίζοντας ότι το περιβάλλον στο οποίο θα βρισκόμαστε θα είναι πιο ασφαλές.

διάβασε και αυτό  "Η Ωραία του Κουρέα" στην Καλλιθέα 28 Ιουλίου

Και θα ζητήσω από τους συμπολίτες μας να μην περιοριστούν μόνο στα δυο δωρεάν self test τα οποία χορηγεί η πολιτεία, αλλά στην κρίση τους, όποτε βρίσκονται σε χώρους μαζικής συνάθροισης, οι ίδιοι με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην υγεία τους και στην υγεία των ανθρώπων που αγαπούν, να προχωρούν και να κάνουν επιπρόσθετα self test, έτσι ώστε να έχουμε μία πραγματική εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη της πανδημίας».

Σημειώνεται ότι για τις πρώτες ημέρες του 2022, ο πρωθυπουργός άνοιξε «παράθυρο» σε τηλεργασία και ρύθμιση ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση, τονίζοντας πως σχετικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, υπογραμμίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

πηγή vradini

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: