Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν 21 Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ 5 Γιατροί μαζί με τον Ευθύμιο Λέκκα στην Τουρκία

Τηλεφωνική  επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για να εκφράσει  τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού. Ο κ.Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Η Ελλάδα απέστειλε ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα, αναχωρεί τις αμέσως επόμενες ώρες ως αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία, που έχει πληγεί από ισχυρότατο σεισμό.

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία. Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Στην Τουρκία, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.498 άνθρωποι -περίπου μία ώρα πριν, ο αριθμός ήταν 1.121. Άλλα 810 θύματα έχουν καταγραφεί στη Συρία, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 2.308, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

παρακολουθείστε live τι γίνεται τώρα στην Τουρκία που χτυπήθηκε από την Τουρκία

διάβασε και αυτό  Αμερικανίδα αναλύτρια: Οι ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο για ν’ αποτρέψουν τη τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Παρακολουθείστε live στο Kalithea Tv το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας σήμερα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: