Υγεία

Γελούν και τα κουνούπια μαζί του

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 20 Μαρτίου 2019 ο πρόεδρος του ΙΛΙΣΟΥ Γιώργος Καστάνης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του καθαρισμού των φρεατίων και των κάδων καθώς και στους ψεκασμούς για τα έντομα. Συγκεκριμένα ζήτησε από τον Δήμαρχο Καλλιθέας να τον ενημερώσει γιατί ύστερα από τις πλημύρες και την καθυστερημένη προκήρυξη διαγωνισμού δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα εργολάβος να εργάζεται για τον καθαρισμό των φρεατίων.

Τα βουλωμένα φρεάτια και ο μη καθαρισμός των κάδων (η πλειοψηφία των οποίων έχουν χαλασμένα καπάκια) αποτελούν σοβαρό λόγο για την ανάπτυξη εντόμων.

Για τους ψεκασμούς ανέφερε ότι δεν έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα των ημερομηνιών και των σημείων που θα γίνουν αυτοί στο Δήμο παρά το ότι πέρυσι η Καλλιθέα ήταν πρώτη σε ασθενείς με τον ιό του Νείλου σε όλο το Νότιο Τομέα της Αττικής.

Τέλος ζήτησε από τον Δήμαρχο ως εκπροσώπου της Καλλιθέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΠΙΣΝ να παρέμβει και να ζητήσει την έγκαιρη εφαρμογή προγράμματος ψεκασμών στη μεγάλη αυτή δημόσια θαμνώδη έκταση μέσα στα όρια του Δήμου μας. Αν τα προγράμματα ψεκασμών δεν ξεκινήσουν το Μάρτιο η αποτυχία τους στη συνέχεια είναι δεδομένη.

Η απάντηση του Δημάρχου:

 1. Το θέμα των ασθενών είναι θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι του Δήμου.
 2. Οι γεωπόνοι έχουν εντοπίσει τα λιμνάζοντα ύδατα και την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ψεκασμών και θα αρχίσουν οι ψεκασμοί στα σημεία αυτά.
 3. Απαγορεύεται να ψεκάζονται τα δέντρα
 4. Δεν έχει εντεταλμένη θέση στο ΚΠΙΣΝ οπότε ότι πρόβλημα έχουν οι πολίτες με αυτό να απευθύνονται απευθείας.
 5. Συνέστησε στους πολίτες να μην αφήνουν νερά στις γλάστρες τους.
 6. Κάλεσε να μην τρομοκρατούνται οι πολίτες προεκλογικά.
διάβασε και αυτό  Κορωνοϊός: Ελληνικό φάρμακο γεννά ελπίδες – Πώς δρα στους ασθενείς (vid)

Συμπέρασμα δικό μας

 1. Ενώ υπάρχουν σημεία με λιμνάζοντα ύδατα και τα έχει εντοπίσει δεν έχει πάρει μέτρα για να μη συμβαίνει αυτό.
 2. Άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ψεκαστεί το πράσινο (θάμνοι κ.λ.π.) στα πάρκα, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία και τις νησίδες της πόλης.
 3. Αποποιήθηκε την ιδιότητά του ως εκπροσώπου των Καλλιθεατών στο ΚΠΙΣΝ (άραγε ποιος νομίζει ότι είναι ο ρόλος του εκεί)
 4. Δεν απάντησε για τον καθαρισμό των φρεατίων και των κάδων.
 5. Οι πολίτες θα τρομοκρατηθούν προεκλογικά όταν δουν σμήνη κουνουπιών να τους επιτίθενται όπως πέρυσι και όχι όταν ένας φορέας καλεί το Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ρωτήσαμε τον κ. Καστάνη πως σχολιάζει τις απαντήσεις που του έδωσε ο Δήμαρχος και μας απάντησε:

«Γελούν και τα κουνούπια μαζί του»

 

 

 

Facebook Comments Box

Απάντηση