ΑττικήΝέα Καλλιθέας

ΚΕΑΤ εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

  Το ΚΕΑΤ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του λευκού μπαστουνιού πραγματοποίησε εκδήλωση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Υπηρεσία στην Αθήνα καθώς και στο Παράρτημα του ΚΕΑΤ στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να γνωρίσουν τις τεχνικές βλέποντος συνοδού ατόμων με οπτική αναπηρία, να έρθουν σε επαφή με το σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Braille και να συμμετέχουν σε γυμναστικές ασκήσεις προσαρμοσμένες για άτομα με οπτική αναπηρία.
Στις δράσεις συμμετείχε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλοκωφών, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών καθώς και το Κέντρο «Σκύλοι οδηγοί Ελλάδος».
Στην εκδήλωση παρευρέθη από την πολιτική ηγεσία, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδια για θέματα ειδικής αγωγής, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Πρόδρομος Πύρρος, καθώς και η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα ΑμεΑ κ. Έλσα Καραγιώργου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κ. Νικόλαος Γιαλούρης, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φάρου Τυφλών Ελλάδος κ. Χρήστος Κορομηλάς, καθώς και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Αγίας Θεόδωρος Λουκίσας
Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γκόλμπολ κ. Αντώνης Ανάστος συμμετείχε επίσης στις δράσεις και γνώρισε το άθλημα του γκόλμπολ στους μικρούς μας επισκέπτες στο γήπεδο που διαθέτει το ΚΕΑΤ.
Σκοπός μας η ανάδειξη της σημασίας της προσβασιμότητας με στόχο να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Μαρία Πρεβολαράκη πρώτη στον κόσμο

Απάντηση