Διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας στην Καλλιθέα;

Διάσπαση προκαλεί με τη στάση του στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλλιθέας

Μήνυμα ενός νεοδημοκράτη

Εσωκομματικές παρενέργειες στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν οι προεκλογικές ζυμώσεις για τη συγκρότηση δημοτικών συνδυασμών στην Καλλιθέα, αφού τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης έχουν διασκορπιστεί σε διαφορετικούς συνδυασμούς.

Δύο μέλη της ο κος Κάρναβος και ο κ Γιοβανίδης κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ενώ ισχυρή ομάδα πρώην κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών έχει ταχθεί στο πλευρό του επίσης ανεξάρτητου Κώστα Ασκούνη.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλλιθέας, υποψήφιος πλέον με τον κ Καρναβο, ενεργεί ως πειθήνιο όργανο του κ Κάρναβου και στις κομματικές εκδηλώσεις δεν προσκαλεί όλα αυτά τα χρόνια παρά μόνο τον δήμαρχο, φίλους και στελέχη του συνδυασμού του, αποκλείοντας τον κύριο όγκο παλαιών στελεχών και μελών. Προσπαθεί με το έτσι θέλω να αναγορεύσει τον “ανεξάρτητο” κ Κάρναβο σε αρχηγό και τοπικό κομματάρχη της ΝΔ. Ως εμπαθής και προκλητικός υποψήφιος που είναι, συμπεριφέρεται ως ο Πρόεδρος του κ Κάρναβου και όχι της ΔΗΜΤΟ. Κοιτάζει μόνο το προσωπικό του συμφέρον και εμφανίζει σοβαρή αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του, αφού δεν  εκπροσωπεί ισότιμα τα μέλη της ΔΗΜΤΟ στην πόλη. Ταυτόχρονα είναι ανύπαρκτος στα γραφεία της οργάνωσης όταν τον αναζητούν τα μέλη.

Όλα αυτά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με μόνο στόχο για τη διασφάλιση των πολιτικών συμφερόντων του κ Κάρναβου και του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ.

Ενώ πρώτα οι εκδηλώσεις τις ΔΗΜΤΟ ΝΔ γινόντουσαν σε μεγάλα κέντρα με εκατοντάδες μέλη της, σήμερα γίνονται σε καφενεία κι μικρομάγαζα με προσκεκλημένους κυρίως πολιτευτές και στελέχη άλλων ΔΗΜΤΟ ή κομματικα στελέχη των κεντρικών γραφείων.

Τις τελευταίες μεγάλες εκδηλώσεις με μέλη της ΔΗΜΤΟ τις έκανε ο πρώην Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Νομαρχιακής κ Νίκος Κατσάρας (φωτογραφία), ο οποίος σήμερα είναι υποψήφιος με τον τέως δήμαρχο Κώστα Ασκούνη.

Όσο κι αν προσπαθούν να δείξουν ενωτικό κλίμα τα παλαιά στελέχη και τα μέλη που στηρίζουν άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, η προκλητική στάση του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ οδηγεί αναπόφευκτα σε ένταση. Στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στην πόλη μας ο Πρόεδρος της Τοπικής διέκοψε τους ομιλητές, για να μη μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γιοβανίδης. Είναι βέβαιο ύστερα από αυτές τις περιθωριοποιήσεις και όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές τα πράγματα να οδηγηθούν σε έντονη αντιπαράθεση με ότι αυτό σημαίνει για τους ψηφοφόρους της ΝΔ στην Καλλιθέα.

Είναι δεδομένο ότι μέχρι σήμερα σημαντικός αριθμός πρώην και νυν στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δείχνει μια τάση διατήρησης πολιτικής ηρεμίας ενόψει των δημοτικών εκλογών, πράγμα αδύνατον όμως από εδώ και πέρα να συνεχιστεί, όσο συνεχίζεται τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ.

Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να μη δώσει χρίσμα στην Καλλιθέα και ο ίδιος ο κ Κάρναβος δηλώνει ανεξάρτητος, πρέπει να εξεταστεί πειθαρχικά η περίπτωση του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ που προσβάλει τα μέλη, διαχωρίζοντας τα σε κατηγορίες και να διασφαλιστεί από το κόμμα η ενότητα.

Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε πολιτική υποκρισία περί δήθεν ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης. Ο κ Κάρναβος από τη μία στιγμή δηλώνει υπερασπιστής της ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από «χρώματα» και «χρίσματα» και την επόμενη ευτελίζει τον θεσμό με αχυρανθρώπους, μην μπορώντας να απαλλαγεί από τις κομματικές αγκυλώσεις του, λόγω της ηττοπάθειας και ανασφάλειας που νιώθει. Αδιαφορεί αν με τη στάση του προκαλεί ζημιά στο κόμμα που τον ανέθρεψε πολιτικά.

Η απαγκίστρωση του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ από την καρέκλα του με μία αξιοπρεπή παραίτησή, ή με άμεση αντικατάσταση του, είναι η μόνη λύση για την ενότητα της ΝΔ και θα δώσει ένα τέλος στα φαινόμενα δυσαρέσκειας και διάσπασης που έχουν δημιουργηθεί.

Ελπίζουμε να δοθεί λύση, σε αντίθετη περίπτωση προβλέπουμε το 2019 να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο το 23,94% που έλαβε η ΝΔ στην Καλλιθέα το 2015.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
https://www.youtube.com/watch?v=c6otR6BrVbA&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=ZxfydsVD-A8&feature=youtu.be
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: